فرحناز اسدیان، علیرضا دانش کاظمی، رضا دبیلی،
دوره ۱۹، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۰ )
چکیده
مقدمه: امروزه استفاده از سمانهای رزینی در دندانپزشکی ترمیمی رواج یافته است ولی استحکام باند ریز برشی این سمانها در مطالعات مختلف متفاوت بوده است، لذا هدف از این مطالعه مقایسه استحکام باند ریز برشی سه سمان رزینی دارای مکانیسمهای مختلف اتصال شامل Maxcem، Variolink II و Panavia F۲,۰ به عاج دندان گاو بود.
روش بررسی: ۳۹ مقطع طولی از عاج ریشه دندانهای اینسیزور گاو تهیه شد. مقاطع به صورت تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شده و در هر گروه یک سمان رزینی در سیلندرهایی به ابعاد ۲×۱ میلی متر بر روی نمونهها قرار گرفت و پس از سخت شدن سمان، استحکام باند ریز برشی به وسیله دستگاه میکروتستر با سرعتmm/min ۵/۰ اندازهگیری شد. دادهها به وسیله آزمونهای آماری ANOVA، Tukey و Bonferroni آنالیز شد.
نتایج: استحکام باند ریز برشی برای سمانهای Panavia F۲.۰، Maxcem و Variolink II به ترتیب برابر با ۰۷/۱۵، ۳۳/۷ و ۹۷/۴ مگا پاسکال بود و از لحاظ آماری اختلاف معنیداری بین گروهها مشاهده شد.
نتیجهگیری: استحکام باند ریز برشی سمانهای رزینی توتال اچ در مقایسه با سلف اچ کمتر بود.
فاطمه محدث اردبیلی، زهرا سادات منظری، حمید حقانی،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: با توجه به تأثیر سوختگی دستها در ایجاد ناتوانیهای مزمن، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش مراقبت از دستها بر بدشکلی و اختلال در محدوده حرکات طبیعی دستها در مبتلایان به سوختگی دستها انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است. عامل مداخله آن آموزش مراقبت از دست و دارای گروه مداخله و کنترل میباشد. تعداد ۶۰ نمونه (۳۰ کنترل و ۳۰ مداخله) به طور تصادفی انتخاب شدند. گروه مداخله تحت اجرای برنامه طراحی شده در زمینه مراقبت از دستهای مبتلا به سوختگی قرار گرفت. ابزار گردآوری دادهها مشتمل بر یک سیاهه وارسی مشاهدهای مربوط به تعیین بدشکلی دستها و یک پرسشنامه اطلاعات جمعیتشناسی بیماران بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد.
نتایج: آزمون آماری کای اسکوئر نشان داد اختلاف معنیدار آماری بین دو گروه مداخله و کنترل در انجام اکثر حرکات طبیعی دست مانند توانایی خم کردن مچ (۰۰۱/۰=p)، توانایی چرخش مچ (۰۱۹/۰p=) و نیز بعضی از انواع بدشکلی مانند دست پنجهای (۰۲/۰=p)، چسبندگی (۰۱/۰=p) و دست چنگکی (۰۲/۰=p) وجود دارد.
نتیجهگیری: اجرای آموزش مدون مراقبت از دستها بر کاهش بعضی از انواع بدشکلیهای مرتبط با سوختگی دستها و نیز کاهش اشکالات مرتبط با محدوده حرکتی دستها در بیماران مبتلا مؤثر است و لازم است پرستاران در مراقبت از این بیماران به این امر توجه بیشتری نمایند.