جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای دانشمند

سعیده دانشمندی، زهرا ایزدیخواه، حمید کاظمی، حسینعلی مهرابی،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: از تأثیرات بلند مدت کودک‌آزاری و غفلت، شکل‌گیری طرحواره‌های هیجانی می‌باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان طرحواره‌های هیجانی بر طرحواره‌های هیجانی زنان قربانی کودک‌آزاری و غفلت است. روش بررسی: در طرحی نیمه تجربی، تعداد ۳۰ زن دارای سابقه کودک‌آزاری و غفلت (بر اساس نمره کسب شده در پرسشنامه کودک‌آزاری و غفلت) و ملاک‌های ورودی پژوهش، انتخاب و به شیوه تصادفی به گروه‌های آزمایش و کنترل گمارده شدند (۱۵(n=. گروه آزمایش، مداخله ۱۳ جلسه‌ای بر اساس الگوی درمانی طرحواره‌های هیجانی دریافت نمود و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه کودک‌آزاری و غفلت، مقیاس طرحواره‌های هیجانی لیهی (LESS) و پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-۲۱) به منظور کنترل نقش اضطراب و افسردگی بود. داده‌ها با روش تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد درمان طرحواره‌های هیجانی منجر به کاهش طرحواره‌های هیجانی«احساس گناه» و«ساده انگاری هیجانی» و افزایش «پذیرش هیجانات» در مرحله پس آزمون و پیگیری شده است. این تأثیرگذاری بر افزایش «همگانی بودن هیجانات» در مرحله پس آزمون و افزایش«اعتباربخشی هیجانی» و «درک هیجانی»هم در مرحله پیگیری به تأیید رسید. نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از آن است درمان طرحواره‌های هیجانی می‌تواند به عنوان درمانی مؤثر جهت اصلاح برخی طرحواره‌های هیجانی زنان قربانی کودک‌آزاری و غفلت مورد استفاده قرار گیرد.
بی بی فاطمه حقیر السادات، مریم اژدری، سیدمهدی کلانتر، سمیرا نادری نژاد، کرامت تیموری زاده، مژگان یزدانی، محدثه هاشمی، فاطمه دانشمند،
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( شهریور ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: گیاهان دارویی یکی از ارزشمندترین سرمایه­های ملی ایران است. اسانس­ها گیاهی دارای خواص ارزشمند درمانی هستند. اکسیدشدن و فراریت اسانس­ها باعث محدودیت استفاده آن­ها شده است. نانولیپوزوم‌ها کپسول­های نانومتری کروی لیپیدی هستند، ازجمله کاربردهای شایان توجه لیپوزوم‌ها استفاده از آن‌ها به عنوان حامل­های دارویی به منظور بهبود رسانش عوامل درمانی است. در سال‌های اخیر محققان بر بارگذاری داروهای گیاهی در سیستم‌های وزیکولی مطالعات فراوانی انجام داده‌اند. هدف از تحقیق حاضر ارتقای اثرگذاری اسانس زنیان از طریق بارگذاری این اسانس در نانولیپوزوم است.

روش بررسی: اسانس گیاه زنیان با استفاده از دستگاه کلونجر آماده سازی و سپس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی جرمی ترکیبات موجود در اسانس مورد ارزیابی قرار گرفتند. وزیکول‌های چربی تک‌لایه کوچک حاوی زنیان با روش آب‌پوشانی لایه نازک چربی تهیه شد. اجزای تشکیل دهنده فاز لیپیدی شامل فسفولیپید فسفاتیدیل کولین سویای ۸۰%، کلسترول و اسانس زنیان بود. نانوذرات ساخته شده از نظر میزان راندمان بارگذاری، اندازه، پتانسیل زتا، الگوی رهایش و موفولوژی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

نتایج: نتایج بررسی‌ها نشان داد، میزان بارگذاری اسانس زنیان در حامل‌های لیپوزومی در حدود ۴/۷ ± ۶/۳۵ و اندازه نانوذرات در حدود ۱/۱۸۶ نانومتر می‌باشد. نانو وزیکول‌های تهیه‌شده، رهایش اسانس زنیان را به صورت کنترل شده هدایت می‌کنند.

نتیجه‌گیری: در مطالعه حاضر، بارگذاری اسانس زنیان در داخل نانو لیپوزوم به منظور افزایش پایداری، افزایش حلالیت و در نتیجه عملکرد بهتر در صورت گرفته است. فرمولاسیون تهیه شده آهسته رهش است و می‌تواند پوشش مناسبی باشد و اسانس را در مقابل اکسیداسیون حفظ کند و پایداری آن را افزایش دهد.


الهام ساسانی، هاشم شاهی مالمیر، فاطمه دانشمند، محمد مجدی زاده، بی بی فاطمه حقیرالسادات،
دوره ۲۶، شماره ۶ - ( شهریور ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: شیمی درمانی از مؤثرترین شیوه­های مبارزه با تومورهای متاستاتیک است. هدفمند نبودن آن، با عوارض جانبی بسیاری همراه است. هدف از این مطالعه؛ بررسی فرمولاسیون­های مختلفی از سامانه هیبریدی لیپونیوزوم به منظور دستیابی به فرمولاسیونی بهینه و هدفمند، جهت ارائه عملکرد مناسب در شیمی درمانی سرطان؛ به عنوان یک داروی مکمل بوده است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوعی مطالعه تجربی میباشد. پنج سامانه لیپونیوزومی با فرمولاسیون­های مختلف حاوی DPPC، کلسترول و  اسپن۶۰ به روش فیلم نازک سنتز شدند. ۳ فرمول بر اساس بازده درون­گیری کورکومین انتخاب گردیده و پروفایل رهایش آنها جهت گزینش فرمول نهایی بررسی شد. سپس؛ فرمولاسیون نهایی با DSPE-mPEG(۲۰۰۰) بهینه گردیده و ضمن بررسی پروفایل رهایش آنها در محیط­های شبیه­سازی شده سلول سالم و سرطانی؛  شاخصه­های فیزیوشیمیایی فرمول نهایی با استفاده از دستگاه­های ZetaSizer، FTIR و SEM تعیین گردید.
نتایج: فرمولاسیون نهایی لیپونیوزوم پگیله کورکومین دارای اندازه­ nm۵/۱۴۷، درون گیری ۸۵/۱ ± ۱۲/%۹۸ ، پتانسیل زتا mV۹۰/۸- و PDI ۱۷۶/۰ بوده است. حداکثر رهایش دارو برای این نانوسامانه در محیط شبیه به سلول سالم ۰۲/۱۹% و سلول سرطانی ۸۸/۲۴% بوده است. بررسی­های FTIR و SEM، نشان می‌دهد دارو و نانوحامل برهم کنش شیمیایی منجر به تغییر گروه­های عاملی نداشته و ذرات آن مورفولوژی کروی دارند.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه ضمن تایید نیمه‌ هدفمندی سامانه، نشان می دهد حامل بدون ایجاد تغییر در ماهیت شیمیایی دارو، داروی دربرگرفته شده را با نرخ پیوسته و کنترل شده آزاد ساخته است. به نظر می­رسد؛ سایز نانو و شارژ ناچیز آنیونی سامانه، حاکی از برداشت سلولی بالای سامانه باشد.

مهسا نصراصفهانی، سید مهدی کلانتر، فاطمه منتظری، محیا رجبی، فاطمه دانشمند،
دوره ۲۹، شماره ۱۱ - ( بهمن ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: ناباروری، عدم باروری بعد از یک سال مقاربت بدون استفاده از وسایل جلوگیری است. ناباروری در گذشته عمدتاً مشکل زنانه بود اما با مشخص شدن نقش فاکتورهای مردانه، درصد قابل توجهی از ناباروری‌ها به نواقص اسپرم اختصاص یافت.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مورد- شاهدی از نمونه‌های اسپرم،۳۰ مرد نابارور مبتلا به الیگوتراتواسپرمی به‌‌عنوان گروه مورد و۳۰ مرد بارور بدون سابقه ناباروری و دارای اسپرم نرمال به عنوان گروه شاهد، همه افراد بیمار و شاهد در محدوده سنی ۲۰ تا ۴۹ سال، که برای درمان ناباروری به پژوهشکده علوم تولید مثل یزد مراجعه کرده بودند، به منظور بررسی کروموزوم های ۱۸، Xو Y با استفاده از تکنیک  FISHانجام گرفت. نتایج با نرم‌افزار SPSS version ۱۶ و تست‌های آماری T-TEST وChi-Square Tests  برای تجزیه و تحلیل آماری و ضریب همبستگی R پیرسون به منظور سنجش ارتباط بین متغیرها و سطح آماری ۰/۰۵ >  Pدر نظر گرفته شد.
نتایج: اختلالات مشاهده شده در مردان نابارور الیگوتراتواسپرمی در ارتباط با گروه کنترل و بین اختلالات کروموزومی، شمارش، مورفولوژی اسپرم (۰۱/۰>P) و مدت زمان ناباروری (۰۱/۰>P) ارتباط معناداری وجود داشت. هم‌چنین، بررسی اختلالات کروموزومی با سن افراد عدم وجود همبستگی بود ولی نرخ اختلالات کروموزومی در گروه سنی ۴۹-۴۰ سال به ۵۰% افزایش یافته، که بالاترین میزان در بین گروه‌های سنی داشته است و قطعاً نیاز به بررسی در جامعه آماری بزرگتری دارد.
نتیجه‌گیری: بیماران مبتلا به OT ممکن است در معرض خطر افزایش تولد نوزادان آنیوپلوئیدی باشند که پیشنهاد به بررسی آنیوپلوئیدی­های کروموزومی توسط تکنیک­های مولکولار سیتوژنتیک مانند  FISH می­گردد.

مصطفی پاینده، حسن دانشمندی،
دوره ۳۱، شماره ۱۱ - ( بهمن ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: هدف از تحقیق ‌حاضر‌ مقایسه‌ مولفه‌های عمودی، داخلی - خارجی و قدامی - خلفی نیروی عکس‌العمل زمین بعد از بازسازی رباط صلیبی قدامی با افراد سالم در حین راه رفتن بود.
روش بررسی: تحقیق حاضر از‌ نوع مقطعی تحلیلی بود. شرکت‌کنندگان این پژوهش شامل ۴۶ نفر که به دو گروه افراد دارای بازسازی رباط صلیبی قدامی و گروه سالم تقسیم شدند. برای ارزیابی مولفه‌های نیروی عکس‌العمل زمین از دستگاه صفحه نیروسنج استفاده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تی مستقل و با استفاده از نرم‌افزار version ۱۶  SPSS مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
نتایج: نتایج تحقیق مرتبط با مولفه عمودی نیروی عکس‌العمل زمین نشان داد که افراد دارای بازسازی رباط صلیبی قدامی هم در ضربه پاشنه و هم در هنگام جدا شدن پنجه پا از زمین به نسبت افراد سالم نیروی بیشتری را به زمین وارده کرده‌اند، هر چند اختلاف بین دو گروه معنی‌دار نبود (۰/۰۹p= و ۰/۳۵p=) ولی این اختلاف در هنگام ضربه پاشنه بیشتر از زمان جداشدن پنجه پا از روی زمین بود. در مورد مولفه‌های افقی نیروی عکس‌العمل زمین نتایج تحقیق نشان داد که افراد دارای بازسازی رباط صلیبی قدامی در همه مولفه‌های افقی نیروی عکس‌العمل‌، نیروی بیشتری به زمین وارد کرده‌اند ولی بررسی دقیق‌تر نتایج تحقیق نشان داد که بیشترین اختلاف در جهت‌های خلفی (۰/۰۰۷p<) و خارجی (۰/۰۲p<) رخ داده است.
نتیجه‌گیری: یافته‌های تحقیق نشان داد که افراد دارای بازسازی رباط صلیبی قدامی در ۲۰ درصد اولیه مرحله استنس در جهت های خلفی و خارجی به شکل معنی داری نیروی عکس‌العمل بیشتری را به نسبت افراد سالم به زمین وارد می‌کنند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb