جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای خیراندیش

اعظم السادات هاشمی، محمدعلی منوچهری نائینی، ضیاء اسلامی، امیر بهرامی احمدی، مریم خیراندیش، مهدی رفیعیان،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ويژه نامه اطفال ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: لوسمی حاد شایع‌ترین سرطان اطفال بوده و تقریباً ۳۰% بدخیمی‌های اطفال را شامل می‌شود. درمان براساس عوامل پروگنوستیک سبب بهبود بقا در ۲۰ سال اخیر شده است و چون عوامل پروگنوستیک در جوامع مختلف متفاوت می‌باشند لذا به بررسی عوامل پروگنوستیک و تأثیر پیشگویی کننده آنها پیامد بیماران در استان یزد پرداختیم. روش بررسی: این مطالعه تحلیلی از نوع Follow-Up بوده و به روش گزارش موارد (Case Series)انجام گردید. جامعه مورد مطالعه ۵۶ بیمار لوسمیک (۱۴-۰ سال) مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد(سال ۸۵- ۱۳۸۰) بودند که در آنها علایم بالینی(سن، جنس، وجود لنفادنوپاتی، اسپلنو مگالی، هپاتومگالی) و آزمایشگاهی (CBC ,LDH فلوسیتومتری) بررسی شد. از تکنیک آماری Chi-square وCox Proportional Hazard جهت یافتن فاکتورهای پیشگویی کننده پیامد بیماری (عود ومرگ) استفاده ‌شد. به گونه‌ای که کلیه عوامل پروگنوستیک را تحت آنالیز یک متغیره و چند متغیره قرار داریم. نتایج: درمورد پدیده عود در ۱۲ مورد(۴/۲۱%) که فقط، ۵۰۰۰۰WBC≥ در آن فاکتور پیشگویی کننده بود. در مورد پدیده مرگ، ۷ مورد(۵/۱۲%) اتفاق افتاد که ۵۰۰۰۰ WBC≥ Analysis دارای قدرت پیش‌گویی کنندگی بود(۱۱/۷۵-۲۳/۲-CI)۹۵%، ( ۷۷/۲۱:HR، ۰۰۸/۰=P). نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه پاسخ به درمان در این مرکزدر حد کشورهای اروپایی بوده است و توانسته است با شیمی درمانی قوی نقش عوامل پروگنوستیک را کمرنگ کند، ولی همچنان شمارش گلبولهای سفید فاکتور مؤثری است به طوریکه بیماران با ۵۰۰۰۰WBC≥، ۲۲ مرتبه احتمال مرگشان بیشتر از بقیه است لذا باید این بیماران در گروه High Risk قرار گیرند.
اعظم السادات هاشمی، ضیاء اسلامی، فروغ السادات نورانی، مریم خیراندیش، زهرا زارعیان یزدی، خدیجه دهقانی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ويژه نامه اطفال ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: در طی دو دهه گذشته انسیدانس بدخیمی یک درصد در سال افزایش داشته است. شایعترین بدخیمیها در اطفال لوسمی و لنفوم است. ریسک فاکتورهای محیطی از جمله هیدروکربنها، حشره کشها و سموم کشاورزی در مشاغلی از قبیل کشاورزی، نقاشی و کار با هیدروکربنها در تماس شغلی پدران و بدخیمی در فرزندان مورد هدف و بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: مطالعه Case Control و به روش Cross- Sectional بر روی ۷۸ کودک مبتلا به لوسمی حاد (AML,ALL) و لنفوم غیرهوچکین مراجعه کننده به درمانگاه خون و انکولوژی بیمارستان شهید صدوقی یزد(۱۳۸۱ لغایت ۱۳۸۴) و ۷۸ کودک سالم هم سن و هم جنس صورت پذیرفت. اطلاعات توسط پرسشنامه تکمیل و آنالیز آماری شد. نتایج: در گروه مورد ۹/۴۴ % دختر و ۱/۵۵% پسر بود که بیشترین درصد سن تشخیص در گروه سنی ۵-۳ سال (۶/۲۹%) بود. درصد مشاغل این گروه ۷۵/۵۷% کشاورز، ۷/۱۶% نقاش و تماس با هیدروکربن، ۴/۶% کارگر میباشد نتایج آزمون آماری Chi- Square نشان میدهد که بین مشاغل پدران دو گروه مورد و شاهد اختلاف معنیداری (۰۰/۰=p) وجود دارد. نتیجهگیری: چون مشاغل کشاورزی و نقاشی و تماس با هیدرو کربن در گروه مورد بیش از گروه شاهد بوده است، انتظار میرود تا نکات ایمنی در مورد مشاغل پدران و تماس با ریسک فاکتورهای محیطی رعایت شود.
، ، ، ، ، ،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ويژه نامه اطفال ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: ایمونوفنوتایپ یکی از فاکتورهای دخیل در تعیین نوع و شدت درمان، در بیماران مبتلا به لوسمی حاد لنفوبلاستیک است. هدف از این تحقیق تعیین توزیع فراوانی فنوتایپ‌های لوسمی حاد لنفوبلاستیک براساس فلوسیتومتری در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد بود. روش بررسی: این تحقیق از نوع مشاهده‌ای- توصیفی بوده و به روش گزارش موارد (Case Series) انجام گردید. جامعه مورد بررسی اطفال مبتلا به لوسمی حاد لنفوبلاستیک ۱۴-۰ سال مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد بودند. نمونه مغز استخوان ۵۶ بیمار جهت تعیین CD Marker ها به مرکز فلوسیتومتری سازمان انتقال خون یزد فرستاده شد و سپس با توجه به حداکثر درصدCD Markerها، گروه وزیرگروه سلول لوسمیک مشخص گردید و رابطه بین فاکتورهای پروگنوستیک با نوع سلول لوسمیک (T-cell,B-cell) با استفاده از تست آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: بر اساس فلوسیتومتری ۳۱ بیمار (۶/۵۹%) ایمونوفنوتایپT-cell , و ۲۱ بیمار (%۴/۴۰) ایمونوفنوتایپ B-cell داشتند. در این بررسی اگرچه فراوانی عوامل پروگنوستیک نامطلوب در گروه T-cell بیشتر از گروه B-cell بودند ولی تفاوت معنیداری به جز در مورد جنس مذکر وجود نداشت(۰۲/۰P:). نتیجه‌گیری: فراوانی نسبی T-Cell در جامعه مورد بررسی ما بالاتر از سایر مناطق جهان می‌باشد که علت این امر شاید به سبب عوامل محیطی از جمله مواد سرطان‌زا باشد. از طرفی تفاوت معنیداری در پیامد بیماری (عود و مرگ) بین دو گروه T-Cell وB- Cell وجود نداشت که علت آن می‌تواند انتخاب نوع شیمی درمانی براساس فاکتورهای خطر باشد.
اعظم السادات هاشمی، عبدالحمید جعفری، مریم خیراندیش، خدیجه دهقانی، فروغ السادات نورانی، فاطمه متوسلیان،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ويژه نامه اطفال ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: آنمی مگالوبلاستیک پاسخ دهنده به تیامین در سندرمDIDMOAD یا Wolfram به صورت اتوزومال مغلوب به ارث میرسد. در این سندرم آنمی مگالوبلاستیک و آنمی سیدروبلاستیک با دیابت بیمزه، دیابت شیرین، آتروفی عصب بینایی وکری حسی همراهی دارد. نوتروپنی و ترومبوسیتوپنی از سایر تظاهرات این سندرم هستند. مورد گزارش شده دختر هفت ماههای است که آنمی ماکروسیتیک مادرزادی داشت که یک تظاهر نادر سندرمWolfram است. همراه با آنمی، افزایش در سطح پلاسمایی قند خون نیز مشاهده شد که آنمی و افزایش قند خون بیمار به صورت دراماتیک به تجویز تیامین با دوز بالاmg ۲۰۰ روزانه پاسخ داد. همچنین بیمار کری حسی را نشان داد که به درمان با تیامین پاسخی نداد. هم اکنون بیمار دارای هموگلوبین نرمال و حال عمومی مطلوب می باشد. ما بیمار را به این علت معرفی نمودیم که آنمی پاسخ دهنده به تیامین یک تظاهر نادری از سندرم Wolfram است و کم خونی و افزایش قند خون بیمار با شروع دوز درمانی تیامین به طور دراماتیک پاسخ نشان داد و پس از ۵ سال پیگیری حال عمومی بیمار خوب است.
محمدرضا بشارتی، اعظم السادات هاشمی، مریم خیراندیش،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ويژه نامه اطفال ۱۳۸۷ )
چکیده

رتینو بلاستوما یک نوع بدخیمی رتین در دوران کودکی است. بروز سالیانه آن، یک در ۱۴۰۰۰ تولد زنده است که ۳۰۰-۲۵۰ مورد جدید در هر سال در ایالات متحده آمریکا گزارش میشود. شکل ارثی بیماری(اتوزومال غالب) دو طرفه و چند کانونی و شکل غیر ارثی به صورت یک طرفه و یک کانونی است. شایعترین تظاهرات بیماری لکو کوریا و استرابیسم می باشد. تصویر رادیولوژیک تومور به صورت توده سفید با عروق وسیع است. هدف از درمان که شامل شیمی درمانی، لیزر، تخلیه چشم و رادیوتراپی میباشد، جلوگیری از پیشرفت تومورو تشکیل ضایعات جدید و افزایش بقای چشم و طول عمر بیماران است. پیگیری شامل معاینات کامل چشم و معاینات عمومی جهت رد بدخیمیهای وابسته خصوصاً در بیماران تحت رادیاسیون میباشد. در این مقاله ۳ مورد رتینوبلاستوم دو طرفه در کودکان۱۰ ماهه، ۵ ساله و۶ ساله گزارش میشود که تظاهر اولیه بیماران انحراف چشم و کاهش بینایی بوده است.گرافیها حاکی از درگیری هر دو چشم بدون درگیری CNS بود. درمان لازم برای این بیماران انجام و هم اکنون بیماری تحت کنترل و وضعیت عمومی بیماران مناسب است.
محمدحسن خیراندیش، حسین زارعی جلیانی، مهدی ایمانی،
دوره ۲۷، شماره ۷ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: شیمی‌درمانی به‌دلیل عوارض جانبی دوز بالای استفاده در درمان بسیاری از بیماری‌ها با محدودیت‌های زیادی مواجه است. در این تحقیق با استفاده از توکسین منفذساز فراگاسئاتوکسین C (FraC) که به‌ صورت نوترکیب در باکتری تولید شده است، تسهیل ورود داروی شیمی‌درمانی ۵-فلورویوراسیل بر رده‌سلولی سرطان پستان MCF-۷ مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از تهیه ژن توکسین FraC از منبع تجاری، ژن با استفاده از آنزیم‌های محدود کننده NcoI و XhoI، وارد وکتور بیانی pET۲۸a شد. بیان توکسین در باکتری اشریشیا کلی به‌وسیله IPTG القا شد و توکسین به‌وسیله روش کروماتوگرافی میل ترکیبی Ni-NTA تخلیص شد. پس از بررسی فعالیت همولیز توکسین به‌وسیله روش توربیدومتری، اثرات سیتوتوکسیک و تقویت اثر داروی ۵-فلورویوراسیل به‌وسیله سنجش تریپان‌‌بلو و تست MTT مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل داده‌ها به‌وسیله تست T-student و نرم‌افزار SPSS Inc Vession v۱۶ در سطح معنی‌داری پنج درصد انجام شد.
نتایج: توکسین FraC در باکتری اشریشیا کلی به ‌صورت نوترکیب تولید شده و به‌صورت خالص با خلوص نسبی حدود ۸۶ درصد تهیه شد. اثرات سیتوتوکسیک این توکسین بر روی رده‌سلولی MCF-۷ وابسته به دوز و زمان تیمار است. مقدار IC۵۰ برای توکسین برابر ۳/۳ میکروگرم بر میلی‌لیتر محاسبه شد. در دوزهای غیرکشنده، این توکسین باعث تقویت اثر ۴ تا ۶ برابری داروی شیمی‌درمانی ۵-فلورویوراسیل در زمان‌های مختلف ( ۲۴ تا ۷۲ ساعت) می‌شود.
نتیجه‌گیری: تقویت اثر داروی شیمی‌درمانی ۵-فلورویوراسیل با تسهیل ورود این دارو به سلول‌های سرطان پستان MCF-۷
توسط توکسین منفذساز FraC می‌تواند از عوارض شیمی‌درمانی این دارو بکاهد.
 
سیدحسین طباطبایی، سیدمهدی کلانتر، محمدحسن اخوان کرباسی، حسین فلاح‌زاده، زهرا اکبری، نعیمه خیراندیش،
دوره ۲۹، شماره ۹ - ( آذر ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت سلامت دهان و دندان به عنوان بخشی از سلامت عمومی و نقش پزشکان در سلامت جامعه، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بیماری‌های شایع دهان و دندان با سلامت عمومی بدن از نظر دانشجویان پزشکی یزد در سال ۱۳۹۷ انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه‌ توصیفی مقطعی ۲۱۰ نفر از دانشجویان دوره کارورزی و پیش‌کارورزی پزشکی (ترم های ۸ تا ۱۴) دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال ۱۳۹۷ به‌صورت تصادفی انتخاب شدند و میزان آگاهی آنان در مورد بیماری‌های شایع دهان و دندان و ارتباط آن با سلامت عمومی بدن با استفاده از پرسش‌نامه روا و پایا حاوی ۱۰ سوال بررسی شد. داده‌ها در نرم‌افزار آماری SPSS version ۱۶ وارد و با استفاده از آمار توصیفی و از آزمون آماری T-test  تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: در این مطالعه ۱۹۱ دانشجوی رشته پزشکی پرسش‌نامه پژوهش را تکمیل نمودند که از این تعداد۱۰۱ نفر )۵۲/۸%  ( زن و۹۰ نفر (۴۷/۱% ( مرد بودند. میانگین سنی ۱/۹۲±۲۴/۰۷و میانگین معدل آن‌ها تا زمان تحقیق۱/۲۸± ۹۵/۱۵ بود. میانگین نمره آگاهی آنان از بیماری‌های دهان و دندان ۳/۲۷± ۹/۷۹با دامنه تغییرات ۱ تا ۱۹ بود. بین میانگین نمره آگاهی بر حسب سن، جنس، ترم تحصیلی و معدل افراد ارتباط آماری معنی‌داری وجود نداشت (۰/۰۵<P).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد میانگین نمره آگاهی افراد مورد بررسی در مورد بیماری‌های شایع دهان و دندان و ارتباط آن با سلامت عمومی ضعیف می‌باشد. لذا ارتقاء سطح دانش دانشجویان پزشکی در این رابطه با افزوده شدن مباحث مذکور به کوریکولوم آموزشی دانشجویان پزشکی لازم به نظر می‌رسد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb