جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خدابخش

خدابخش کرمی، افسانه مردانی، قدرت اله شاکری نژاد، امل ساکی،
دوره ۲۳، شماره ۹ - ( آذر ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: دوران بارداری به عنوان یک دوره آسیب‌پذیر در زنان تصور شده است که مادران را با مشکلات و دشواری‌های جدیدی رو‌به‌رو می‌نماید و این مشکلات ممکن است باعث اختلال در سلامت روانی آنان گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی برنامه مدون آموزشی-رفتاری بر سلامت روان زنان باردار انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه نیمه‌تجربی، ۶۱ زن باردار به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده و در دو گروه آزمون(۳۱ نفر) و کنترل(۳۰ نفر) قرار گرفتند. برای گروه آزمون ۴ جلسه مداخله آموزشی- رفتاری در شهر اهواز برگزار شد. مشارکت‌کنندگان، پرسشنامه سلامت روانی را پیش و ۴ هفته پس از مداخله تکمیل نمودند. داده‌ها با استفاده از آزمون مجذور کای، آزمون تی مستقل و تی زوجی تحلیل شدند.

نتایج: میانگین نمره سلامت روانی زنان باردار در گروه آزمون پس از مداخله، نسبت به گروه کنترل بهتر بود(۹/۳ ± ۱/۲۱ در برابر
۷/۶ ± ۱/۳۰). همچنین نتایج گویای آن بود که مداخله توانسته است حیطه‌های اضطراب(۰۱/۰p=)، افسردگی(۰۲/۰p=) و علائم جسمی(۰۱/۰p=) از سلامت روان زنان باردار را بهبود بخشد اما تاثیری بر حیطه عملکرد اجتماعی از سلامت روان آنان نداشت(۱۶/۰p=).

نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که مداخله آموزشی- رفتاری برای زنان باردار می‌تواند به عنوان یک مداخله مفید، در بهبود سلامت روانی آنان استفاده شود.


فاطمه مهرآور، محمد خدابخش، حامد صالحی، رقیه حکیمیان، منیره صدوقی،
دوره ۳۲، شماره ۵ - ( مرداد ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت حفظ دندان‌های شیری، لازم است والدین اطلاعات درستی در مورد خدمات دندانپزشکی برای این دندان‌ها داشته باشند، مطالعه حاضر با هدف بررسی پذیرش درمانهای پیشنهادی دندان‌های شیری توسط والدین انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۲۱۸ والد کودکان زیر ۱۲سال، مراجعهکننده به بخش دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی یزد در سال ۱۴۰۲ به‌طور تصادفی وارد مطالعه شدند. میزان پذیرش درمان‌های دندانپزشکی توسط چکلیست دارای ۷ سوال جامع پرسیده و پاسخ‌ها ثبت شد. داده‌ها در نرم‌افزار آماری‌ SPSS version ۱۶ وارد و با استفاده از آزمون آماری Chi-square تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: در این مطالعه ۳۸ پدر (۱۷/۴ درصد) و ۱۸۰ مادر (۸۲/۶ درصد) کودکان ۱۲-۳ سال شرکت نمودند. بیشترین خدمات مورد پذیرش والدین به ترتیب: درمان پالپ (۹۸/۶ درصد)، انجام رادیوگرافی‌های دندانی (۹۷/۷ درصد)، کشیدن دندان (۹۷/۲ درصد) و روکش‌کردن دندان (۹۵ درصد) بود.کمترین میزان پذیرش درمان به ترتیب برای خدمات: بیهوشی عمومی (۲۳/۴ درصد)، فیشور‌سیلانت (۳۰/۷درصد) و تکنیک آرامبخشی (۳۶/۲درصد) بود. پذیرش ژل فلوراید و آرامبخشی توسط مادران به‌طور معنی‌داری بیشتر از پدران بود (۰/۰۵>P). تفاوت آماری معنی‌داری برحسب سن و جنسیت کودک با پذیرش درمان توسط والدین آن‌ها مشاهده نشد (۰/۰۵<P).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر بیشترین و کمترین درمان‌های قابل پذیرش از نظر والدین به ترتیب درمان پالپ و خدمات بیهوشی عمومی بود. سطح تحصیلات و درآمد ماهیانه والدین، سن و جنسیت کودک بر روی میزان پذیرش درمان توسط والدین تاثیرگذار نبود.

سیدحسین رضوی، فاطمه آیت‌اللهی، فاطمه عزالدینی، عاطفه پژمان، محمد خدابخش،
دوره ۳۲، شماره ۶ - ( شهریور ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: شناسایی و پاکسازی کامل کانال‌های اضافی دندان نقش مهمی در موفقیت درمان‌ریشه دارد. با‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توجه به پیچیدگی و تنوع در آناتومی و مورفولوژی دندان‌های مولر فک‌پایین، شیوع کانال‌ مزیال‌میانی در این دندان‌ها هنوز مورد‌ بحث میباشد. از‌این‌رو مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی نسبی وجود کانال مزیال‌میانی در دندان­های مولر‌مندیبل در رادیوگرافی CBCT انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی،۳۰۰ تصویر CBCT که در بازه زمانی سالهای ۹۹-۹۵ در یک مرکز خصوصی رادیولوژی دهان،‌ فک و صورت در یزد تهیه شده بودند، بررسی شدند. دندانهای مولر ‌اول و دوم فک ‌پایین از‌ نظر وجود کانال ‌مزیال‌ میانی بر حسب سن و جنس بیماران، سمت قرارگیری و نوع دندان مورد بررسی قرار‌گرفتند. دادهها توسط نرم‌افزار SPSS version ۱۷ و آزمون کای اسکوئر، تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: از ۳۰۰ دندان مولر فک‌پایین (۱۲۲ مولر اول و ۱۷۸ مولر دوم) تنها در ۱۸ دندان (۶ درصد) کانال مزیال ‌‌‌میانی وجود داشت. فراوانی کانال مزیال ‌میانی به‌طور معنی‌داری در دندان مولر‌ اول (۱۸مورد) بیشتر از مولر‌ دوم (هیچ مورد) بود. ۱۲ کانال مزیال‌ میانی در زنان و ۶ کانال مزیال‌ میانی در مردان مشاهده شد. ۱۲ کانال مزیال ‌میانی در مولرهای سمت چپ و بقیه سمت راست دهان بودند. میانگین سنی افرادی که در آنها کانال مزیال‌ میانی مشاهده شد، ۱۵/۲۷±۳۷/۳۳ سال بود. ارتباط آماری معنیداری بین وجود کانال مزیال‌میانی با سن، جنسیت و سمت قرارگیری دندان وجود نداشت (۰/۰۵<P). شیوع کانال مزیال‌میانی به طور معنیداری در دندان مولر‌اول بیشتر از دندان مولر‌دوم بود (۰/۰۰۰۱=P).
نتیجه‌گیری: فراوانی کانال مزیال‌ میانی در دندانهای مولر‌اول فک ‌پایین در جمعیت مورد مطالعه کم بود و در دندان مولر ‌دوم فک‌پایین شایع نبود؛ با این‌حال احتمال وجود کانال مزیال‌ میانی در درمان این دندانها بایستی مدنظر قرار بگیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb