جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای حسین‌زاده

فاطمه حسین‌زاده، هادی تابش، فرح فرزانه،
دوره ۲۸، شماره ۹ - ( آذر ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: بیش از یک سوم زنان در طول زندگی خود خونریزی غیرطبیعی رحمی را تجربه می‌کنند. با توجه به مشکلات قرص‌های هورمونی استفاده از حلقه‌های واژینال حاوی هورمون‌های پروژسترونی می‌تواند انتخاب مناسبی برای درمان محسوب شود. در این مطالعه طراحی و ساخت حلقه مخزنی با قابلیت رهایش هورمون لوونورژسترل مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: در مطالعه تجربی حاضر، به‌منظور ساخت حلقه‌های واژینال حاوی لوونورژسترل فایبرهای سیلیکونی زیست‌سازگار که دو سر آن با کلاهک‌های مخصوص به‌هم وصل گردیده استفاده شدند و درصدهای وزنی مختلف شامل ۰/۱، ۰/۲ و ۰/۴ هورمون لوونورژسترل نسبت به پارافین (به‌عنوان حامل دارو) درون فایبرها بارگذاری شدند که به‌ترتیب RSC۱، RSC۲ و RSC۳ نام‌گذاری شدند. رهایش روزانه و تجمعی لوونورژسترل توسط دستگاه طیف‌سنج نوری اندازه‌گیری و مقایسه شده و با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS version ۱۶ و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
نتایج: بعد از رهایش انفجاری در روز اول که به‌میزان متفاوتی برای این سه پروتوتایپ بود از روز دوم تا سی‌ام برای RSC۳ و از روز چهارم تا سی‌ام برای RSC۱ و RSC۲ رهایش پیوسته لوونورژسترل را از پروتوتایپ‌ها داشته‌ایم که میانگین رهایش روزانه برای سه پروتوتایپ RSC۱، RSC۲ و  RSC۳به‌ترتیب برابر ۸/۲۲ ± ۲۴/۱۰، ۹/۰۲ ± ۴۱/۷۷ و ۵/۰۷ ± ۸۳/۲۹ میکروگرم در روز بوده است.
نتیجه‌گیری: باتوجه به یافته‌ها می‌توان حلقه‌های واژینال با قابلیت رهایش پیوسته و پایدار لوونورژسترل تا بازه ۳۰ روزه را طراحی کرده و میزان رهایش روزانه آن‌ها را براساس بارگذاری اولیه دارو کنترل نمود. این روش می‌تواند جایگزین مناسبی برای قرص‌های هورمونی خوراکی در درمان خونریزی غیرطبیعی رحمی باشد.

محمد اورکی، حسین زارع، علی حسین‌زاده قاسم‌آباد،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: مطالعه حاضر با هدف درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر تبعیت از درمان در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه یک طرح نیمه تجربی با یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل با اجرای پیش‌­آزمون، پس‌­آزمون و پیگیری دو ماهه بود. این پژوهش در سال ۱۳۹۸ در جامعه آماری افراد با تشخیص NAFLD شهر تهران انجام شد. در این پژوهش ۳۰ فرد مبتلا به NAFLD به‌­شیوه هدفمند انتخاب شدند و بر حسب تصادف در دو گروه گمارده شدند و از آن­ها پیش­آزمون دریافت شد. سپس اعضای گروه آزمایش در طول ده جلسه دو ماهه تحت مداخله گروهی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفتند و گروه کنترل همان مداخلات معمول خود را از مراکز درمانی دریافت کرد. در هر سه مرحله سنجش، مقیاس تبعیت از درمان موریسکی (موریسکی و همکاران، ۲۰۰۸) اجرا شد. به­‌منظور تحلیل داده­‌‌ها از آزمون تحلیل واریانس اندازه‌­گیری­‌های مکرر با نرم­‌‌افزارversion ۱۶  SPSS استفاده شد.
نتایج: روند تغییرات در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مراحل سنجش در متغیر تبعیت از درمان (۰/۰۳=P، ۵/۲۴۳=F) به‌طور معنا­دار متفاوت بوده است (۰/۰۵>P) و ۱۵% درصد از تفاوت­های مشاهده در این متغیر ناشی از عضویت گروهی (مداخله) می­باشد. جهت مقایسه این تغییرات در روند زمان از آزمون تبعی بن­‌فرونی استفاده شد. تغییرات بین پیش‌آزمون باپس‌­آزمون و پیگیری فقط در گروه آزمایش معنا­دار بود (۰/۰۵>P).
نتیجه‌گیری: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، تبعیت از درمان را افزایش می­دهد. بنابراین، پیشنهاد می‌­شود از این روش به­‌منظور افزایش تبعیت از درمان در افراد مبتلا به کبد چرب غیرالکلی استفاده شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb