جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای جعفری ثابت

مهشاد هوشیار، سعید عابدیان کناری، عباس محمد‌پور، حبیبه میرمجیدی، مجید جعفری ثابت، رامین عطایی،
دوره ۲۹، شماره ۶ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: : سرطان معده، چهارمین سرطان شایع و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان بوده و در استان‌های شمالی ایران میزان شیوع بالایی دارد. نیتریک اکسید به‌طور عمده توسط نیتریک اکسید سنتاز۲ در شرایط پاتولوژیک سنتز می‌شود و نقش مهمی در سمیت سلولی، التهاب و فیبروز ایفا می‌کند. هدف از این مطالعه بررسی چند شکلی جایگاه T>C ژن NOS۲ در افراد مبتلا به سرطان معده بوده است.
روش بررسی: در این مطالعه مورد شاهدی (case-control ۹۳ فرد مبتلا به سرطان معده که در سال ۹۴ به کلینیک طوبی شهر ساری جهت آندوسکوپی مراجعه کردند به همراه ۹۳ فرد سالم به عنوان کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. استخراج  DNA به روش نمکی انجام و پلی‌مورفیسم جایگاهT>C  rs۱۱۳۷۹۳۳)) ژن NOS۲ با روش PCR-RFLP تعیین شد. ارتباط ژنوتیپ این جایگاه با بروز سرطان معده توسط نرم‌افزار medcalc و آزمون‌های آماری (X۲) Chi-square وآزمون(OR) odds Ratio انجام گرفت.
نتایج: فراوانی ژنوتیپ‌های TT، CT و CC در نمونه‌های بیمار به ترتیب ۱۲/۶۱، ۵۱/۳۵ و ۳۶ درصد و در افراد سالم ۳۸/۷ ،۳۴/۴ و ۲۶/۸ درصد بود. در این بررسی ارتباط مستقیم و معنی دار بین پلی‌مورفیسم این جایگاه و نسبت شانس سرطان معده به دست آمد (۳/۰۳ تا ۱/۳۷ CI (۹۵% , ۲/۰۴P< ۰/۰۵,OR=.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد ژنوتیپ  CC+CTممکن است درافزایش خطر ابتلا به سرطان معده موثر باشد. در نتیجه بررسی چند شکلی جایگاه T>C ژن NOS۲ می‌تواند یک مارکر مولکولی مفید در تعیین حساسیت فردی به سرطان معده و هم چنین برای طراحی راه کارهای پیش‌گیری در افراد مستعد این سرطان باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb