۷ نتیجه برای برزگری
فاطمه برزگری، آیشه جاوید، سعید رضایی زارچی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۸۹ )
چکیده
مقدمه: عوامل ضد آنتی باکتریال غیرآلی دارای مقاومت باکتریایی و ثبات دمایی بسیاربالایی هستند. در چند دهه اخیر نانومواد غیر آلی که دارای ساختار بسیار جدید، خواص بیولوژیکی،شیمیایی و فیزیکی پیشرفته هستند با عملکردی که ناشی از اندازه نانویی آنهاست ساخته شده است. این مواد با ساختار و شکل نانویی خود توجه های زیادی را به خود جلب کرده اند.
روش بررسی: هدف از این مطالعه بررسی خواص آنتی باکتریال نانوذرات ضد عفونی کننده TiO۲ علیه باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس ارئوس میباشد. در تحقیقات اولیه، چگالی نوری(OD) اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس ارئوس در حضور ۰۱/۰% و ۷۵/۰% و ۵/۱% از TiO۲ مشاهده شد. در مرحله دوم مطالعه log CFU/ml ۳/۶ از محیط کشت مایع اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس ارئوس به طور جداگانه در معرض %۵/۱ از نانومواد TiO۲ در دمای oC۳۷ قرار گرفتند. در قسمت سوم آزمایش نیز، باکتری اشریشیاکلی در محیط کشت ثابت (جامد) در حضور و عدم حضور نانوذرات کشت داده شد.
نتایج: غلظت ۰۱/۰% از نانوذرات TiO۲ تغییرات قابل توجه ای در تعداد باکتری ها ایجاد نکرد، اما در حضور غلظت ۷۵/۰% و ۵/۱% از نانومواد، کاهش قابل توجه ای در تعداد باکتری ها مشاهده شد(۰۵/۰P<). در گروه کنترل زیست پذیری سلول های باکتری تا ۱۳ روز طول می کشد در حالی که در حضور غلظت ۵/۱% از TiO۲ مرگ سلولی باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس ارئوس به ترتیب بعد از ۱۶ و ۲۴ ساعت فرا می رسد. نتایج نشان دادکه حضور غلظت %۵/۱ از TiO۲ در محیط کشت جامد، رشد باکتری اشریشیاکلی را ۶/۵ مرتبه کاهش می دهد.
نتیجه گیری: یافته های ما نشان دهنده تاثیرات آنتی باکتریایی نانو ذرات TiO۲ بر روی هر دوی باکتری ها است، البته باکتری
استافیلوکوکوس ارئوس در مقایسه با اشریشیاکلی به این نانوذرات حساس تر است.
فاطمه برزگری فیروزآبادی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۰ )
چکیده
مقدمه: توسعه و بهبود شرایط کشت آزمایشگاهی برای بلوغ اووسیت در محیط in vitro پیشرفتی در درمان ناباروری انسان و حیوانات میباشد. در این مطالعه به بررسی اثرات FSH و اسید آسکوربیک روی بلوغ فولیکول موش و اووسیت محصور در آن در محیط in vitro پرداختیم.
روش بررسی: برای آزمایش، فولیکولهای پره آنترال تخمدانهای موشهای ماده ۶ هفتهای جدا و در محیط TCM۱۹۹ کشت داده شدند. مقادیر خاصی از FSH و اسید آسکوربیک به محیطهای کشت(حاوی ۳۰-۲۵ فولیکول) در طی آزمایشات جداگانهای اضافه شد. غلظتهای ۵، ۲۰، ۴۰،۶۰، ۱۰۰، ۱۴۰، ۱۸۰ و IU/I۲۲۰ از FSH و غلظتهای ۲۰، ۴۰، ۸۰، ۲۴۰، ۳۰۰ وnmol/ml ۴۰۰ از اسید آسکوربیک استفاده گردید. فولیکولها به مدت ۶ روز در محیط کشتها داخل انکوباتور با درجه حرارتC°۳۷، رطوبت ۹۲% و CO۲۵% در هوا کشت داده شدند. نوع مطالعه از نیمه تجربی بود و آنالیزهای آماری با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمون ANOVA یکطرفه انجام گرفت. از آزمون Post hoc نیز برای مقایسههای چندگانه با درجه اطمینان ۹۵% استفاده گردید. ۰۵/۰Pvalue< به عنوان سطح معنیداری در نظر گرفته شد.
نتایج: در غلظت IU/lFSH۱۰۰ افزایش در قطر فولیکولی(µm۱۹۰)، میزان زیستپذیری(۹۱%)، شکافتگی وزیکول ژرمینال
((Germinal Vesicle Breakdown (GVBD) (۸۱%) و بلوغ اووسیت(۶۱%) مشاهده شد(۰۵/۰(p ≥. اسید آسکوربیک بقاء فولیکولی را افزایش داد(۴۲% و۰۰۱/۰ p<) اما روی قطر، شکافتگی وزیکول ژرمینال و میزان بلوغ اووسیت اثری نداشت.
بحث و نتیجهگیری: محیط حاوی ترکیب اسید آسکوربیک و FSH افزایش قابل توجهای در تمام پارامترها به جز قطر فولیکولها نشان داد. FSH و اسید آسکوربیک هر یک به تنهایی میزان بلوغ فولیکول و اووسیت داخل آن را افزایش میدهند اما ترکیب آنها تاثیر قابل توجه تری روی سرعت رشد فولیکولها و اووسیت محصور در آن دارد.
فاطمه برزگری فیروز ابادی، محبوبه میرحسینی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: دستیابی به روشهای نوین در افزایش درصد اووسیتهای بالغ و لقاح یافته انسان و حیوانات در In vitro میتواند در درمان بعضی از مشکلات ناباروری برای انسان همچنین در تکثیر بسیاری از حیوانات اهلی و غیره اهلی در حال انقراض
مورد استفاده قرار گیرد. بررسی اثر میدانهای الکترومغناطیسی فرکانس پایین بعنوان روش نوین در رشد و بلوغ اووسیت موش
در In vitro مطرح است. در این پروژه ما به بررسی اثر میدان الکترومغناطیسی فرکانس پایین بر رشد و بلوغ اووسیت موش در
In-vitroپرداختیم.
روش بررسی: در این مطالعه از میدانهای الکترومغناطیسی با فرکانسهای ۵، ۵۰ و Hz ۱۰۰ با شدت mT۲ استفاده شد. گروه ۱ بعنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد که شامل ۳۵ فولیکول پری آنترال(اووسیت نابالغ) بود. گروه ۲، ۳ و ۴ گروههایی بودند که به ترتیب در معرض میدانهای ۵، ۵۰ و Hz ۱۰۰ با شدت mT ۲ قرار داده شدند.
نتایج: فولیکولهای پره آنترال تیمار شده با فرکانسهای ۵ و ۵۰ هرتز هیچ تغییرات معنیداری در قطر و میزان ماندگاری
نشان ندادند. در مقابل افزایش معنیداری در قطر(µm۱۵۵)، قدرت زیستپذیری(۵۹%) فولیکولها، بلوغ اووسیت(۵۲%) و(germinal vesicle breakdown) GVBD(۳۹%) در فرکانس ۱۰۰ هرتز در دوره ۷۲ ساعته کشت بدست آمد که با گروه کنترل و دیگر گروههای آزمایشی مقایسه شده است(۰۵/۰(P<.
نتیجهگیری: تاثیرات میدان مغناطیسی با فرکانس پایین بر روی بیان ژن و در نتیجه پدیده سنتز پروتئین، تقسیم، تکثیر و رفتار سلول هر چند که به صورت موقت باشد میتواند جهت افزایش درصد تخمکگذاری در محیط In vitro در کنار سایر فاکتورهای محیطی موثر واقع شود.
فاطمه برزگری فیروزآبادی، شهربانو عریان، محمد حسن شیخ ها، سید مهدی کلانتر، آمنه جاوید،
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( خرداد ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: هدف از این مطالعه، بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، میزان شارژسطحی و سمیت سلولی فرمولاسیونهای مختلف نانوکامپوزیتی جهت طراحی نانو سامانه لیپیدی با حداکثر میزان بارگیری برای اسیدهای نوکلئیک در سرطان استخوان بود.
روش بررسی: برای انجام این مطالعه آزمایشگاهی، با استفاده از DPPC، کلسترول، DSPE-mPEG و DOTAP شش نوع لیپوزوم با ترکیبات متفاوت طراحی و سنتز شدند. سپس نانو سامانههای ساخته شده از نظر اندازه ذرات، بار سطحی، سمیت سلولی و میزان بارگیریmiRNA-۱۴۳ در دو رده سلولی از ردههای سلولی سرطان استخوان انسان ارزیابی شدند. از نرم افزار SPSS و آزمون هایANOVA و Student t-test برای آنالیز آماری نتایج آزمایشات و ارزیابی آنها استفاده شد..
نتایج: تمام نانو سامانهها مونودیسپرس بودند. از بین سامانهها، فرمول F۶ دارای کمترین میزان سمیت و بیشترین میزان بارگذاریmiRNA-۱۴۳ بود که به علت وجود میزان مناسبی از فسفولیپید DOTAP و DSPE-mPEG در ساختار لیپوزوم میباشد.
نتیجهگیری: فرمولاسیون لیپوزومی با درصد مناسب از فسفولیپید کاتیونیDOTAP میتواند به عنوان یک حامل درمانی موفق برای حمل miRNA درفرایند ژن درمانی جهت درمان انواع سرطان ها به ویژه انواع متاستاتیک استفاده شود.
فاطمه برزگری فیروزآبادی، شهربانو عریان، محمد حسن شیخ ها، سید مهدی کلانتر، آمنه جاوید،
دوره ۲۶، شماره ۶ - ( شهریور ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه:مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر miR-۱۴۳ بر بیان ژن Bcl-۲ در سطح mRNA و همچنین سمیت سلولی در رده سلولی SaOs-۲(از رده های استئوسارکوما) و Hum- ۶۳ (سلولهای سالم استخوان) انجام گرفت.
روش بررسی:در مطالعه تجربی حاضر برای انتقال miR-۱۴۳ به داخل سلول های سالم و سرطانی استخوان جهت بررسی اثرات آن بر روی بیان ژن Bcl-۲ از لیپوزوم کاتیونی لیپوفکتامین ۲۰۰۰ استفاده شد سپس اثرات miR-۱۴۳ بر روی سمیت سلولی (۷۲ ساعته) و بیان ژن Bcl-۲ به ترتیب به وسیله تست های MTT و پروتکل RealTimePcrسنجیده شد. از نرم افزار SPSS و آزمون هایANOVA و Student t-test برای آنالیز آماری نتایج آزمایشات و ارزیابی آنها استفاده شد.
نتایج نتایج نشان داد که سامانه لیپوفکتامین ۲۰۰۰ به تنهایی هیچ سمیتی در هر دو رده سلولی Hum-۶۳ وSaOs-۲ نداشت. سلول های سرطانی SaOs-۲ نسبت به سلول های Hum-۶۳ حساسیت بیشتری در مقابل miR-۱۴۳ آزاد وLipo/miR-۱۴۳ از خود نشان دادند. بیشترین کاهش در سلول های SaOs-۲بعد از تیمار با Lipo/miR-۱۴۳ مشاهده شد (p<۰/۰۵). همچنین مطابق نتایج، ترانسفکشن سلولی miR-۱۴۳ توسط لیپوفکتامین ۲۰۰۰ در مقایسه با تیمار سلول ها با miR-۱۴۳ آزاد، باعث کاهش معنی داری در بیان ژن Bcl-۲ شد (p<۰/۰۵).
نتیجهگیری:سامانه لیپیدی لیپوفکتامین ۲۰۰۰ می تواند در جذب سلولی miR-۱۴۳ موثر واقع شود. miR-۱۴۳از طریق هدف قرار دادن مسیرهای سلولی مختلفی از جمله میزان بیان ژن Bcl-۲ می تواند در مسیر درمانی سرطان استخوان (استئوسارکوما) موثر واقع شود.
علی برزگری، محمدرضا اسد، حدیقه رنجبر،
دوره ۲۷، شماره ۱۱ - ( بهمن ۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: مولکولهای چسبان نقش مهمی در پاتوژنز آترواسکلروز دارد و نوع ورزش ممکن است روی پاسخ این شاخصها تاثیرگذار باشد. لذا، هدف پژوهش حاضر تاثیر یک جلسه ورزش هوازی تداومی در مقابل تناوبی، بر سطوح پلاسمایی مولکولهای چسبان بین سلولی۱ (ICAM-۱) و مولکولهای چسبان سلول عروقی۱ (VCAM-۱) در بیماران مبتلا به عروق کرونر بود.
روش بررسی: در این مطالعه نیمهتجربی، ۹ زن مبتلا به بیماری عروق کرونر در قالب طرح پیشآزمون و پسآزمون دو مرحلهای (تناوبی و تداومی) با فاصله زمانی یک هفته شرکت کردند. برنامه تمرینی تداومی شامل دویدن یا راهرفتن به مدت۳۰دقیقه با شدت۶۰ درصد ضربان قلب بیشینه بود. همچنین فعالیت تناوبی شامل۳۰دقیقه راهرفتن یا دویدن با شدت متغیر بین۵۰ تا۸۰ درصد ضربان قلب بیشینه بود. سطوح ICAM-۱ وVCAM-۱ سرم برحسب نانوگرم بر میلیلیتر به روش الایزا اندازهگیری شد. نتایج توسط نرمافزار SPSS Inc., Chicago, IL; version ۱۸ و آزمون اندازهگیریهای مکرر در سطح معناداری ۰۵/۰≥P مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یک جلسه تمرین تداومی و تناوبی تفاوت معنیداری در سطوحICAM-۱ و VCAM-۱سرمی ایجاد ننمود، بهطوریکه مقادیر ICAM-۱ پس از فعالیت تداومی (۱/۰±۶/۲۳۳) و فعالیت تناوبی (۰/۱±۴/۲۳۰) بهدست آمد (۱۸۱/۰=P). علاوهبراین سطوح VCAM-۱ نیز پس از فعالیت تداومی (۰/۷±۳۶/۱۶۳) و فعالیت تناوبی (۹/۶±۸۶/۱۹۴) گردید (۲۱۱/۰=P).
نتیجهگیری: یک جلسه فعالیت ورزشی سبب تحریک مسیرهای التهابی در بیماران عروق کرونر می شود. با توجه به نتایج این مطالعه، هنوز نمیتوان با قطعیت سمت و سوی اثر تمرین هوازی تداومی نسبت به تمرین تناوبی بر مولکولهای چسبان را تعیین نمود و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است.
اعظم برزگری، سیده فاطمه نورانی، مسعود میرزائی،
دوره ۳۱، شماره ۷ - ( مهر ۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: بیماریهای قلبی - عروقی اصلیترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان بوده و یکی از ده دلیل اول مرگ در ۱۵ سال اخیر میباشد. بیماریهای ایسکمیک قلبی نوعی بیماری قلبی است که به دلیل تنگ شدن شریانهای تغذیهکننده بافت قلب (عروق کرونر) ایجاد میشود. هدف از این پژوهش مقایسه الگوریتمهای داده کاوی در پیشبینی زودهنگام بیماری قلبی با توجه به علائم اولیه بیمار میباشد.
روش بررسی: در این پژوهش از دادههای فاز اول مطالعه سلامت مردم یزد (یاس) که شامل ۱۰۰۰۰ شرکتکننده و با استفاده از ۲۱ ویژگی آنان مانند سن، نوع درد قفسه سینه، میزان قند خون، وضعیت شغلی، مصرف الکل، شاخص توده بدنی و غیره که از سال ۱۳۹۳ تا کنون جمعآوری شده بود استفاده شد.
نتایج: تجزیه و تحلیل دادهها جمعآوری شده با استفاده از الگوریتمهای Random Forest و Naive Bayes، دقت ۷۴/۵۱ درصد را در پیشبینی بیماری کرونر قلبی نشان داد.
نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت که با الگوریتمهای ساده فوق میتوان پیشبینی بیماری ایسکمیک قلب را با دقت بالا انجام داده و با غربالگری زودهنگام و درمان بهموقع در مراحل اولیه باعث کاهش مرگ و میر مرتبط شد.