جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای احراری

شعبانعلی علیزاده، خدیجه احراری، محمد رضا علیزاده،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: کیست کولدوک ناهنجاری مادرزادی مجاری صفراوی است که بیشتر در دوران شیر خوارگی و کودکی رخ می‌دهد و در زمان بارداری نادر است. تظاهرات آن در حاملگی نادر، غیراختصاصی و متغیر می‌باشد. در مواردی که علایم دردهای شکمی و یرقان وجود دارد باید جزء تشخیص‌های افتراقی قرار گیرد. ام آر ای از نظر تشخیص کیست تعداد و جایگاه آناتومیک آن روش مطمئن‌تری می‌باشد. کلانژیوپانکراتوگرافی رزونانس مغناطیسی روش انتخابی در حاملگی است. درمان انتخابی تخلیه کیست با لاپاراسکوپی می‌باشد.
هرمز کرمی، علیرضا آیت اللهی، محسن احراری، معین بیغمیان، فرزان صفی دهج، امیرعلی اسلامی،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( فروردین ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: این مطالعه با هدف مقایسه نتایج حاصل از بهبودی بیماران مبتلا به هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات(BPH) Benign prostatic hyperplasia از طریق دو روش جراحی شامل برداشتن پروستات از طریق مجرای ادراری TURP) Transurethral resection of prostate ) و روش پروستاتکتومی باز مدیفیه (Modified Open prostatectomy) انجام گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی ۱۰۰ بیمار مبتلا به BPH که از سال۹۶تا۹۷به کلینیک اورولوژی بیمارستان شهید رهنمون مراجعه کرده بودند، بر اساس معیارهای ورود و خروج وارد مطالعه شدند و به روش تصادفی در یکی از گروه‌های جراحی به روش پروستاتکتومی باز مدیفیه و یا TURP وارد شدند. نتایج حاصل از مطالعه در هر ۲ گروه به‌وسیله نرم‌افزا۱۶  SPSS، مورد آنالیز قرار گرفت. با توجه به نرمال بودن توزیع داده‌ها از تستهای آماری T-test و Chi-Square جهت تحلیل دادهها استفاده شد.
نتایج: میانگین سنی درگروه OP مدیفیه، ۸/۳۵±۷۰/۳۶ و درگروهTURP، (۸/۴۴±۶۹/۳۹) سال بود. میانگین ﺟﺮیﺎن ‏ﺣﺪاﮐﺜﺮ ادرار(Qmax‏) بعد از عمل درگروهOP مدیفیه به صورت معنی‌داری بیشتر از گروه TURP بود (۰/۰۰۱P<). هم‌چنین، میانگین مدت زمان عمل در گروه OP مدیفیه نیز به صورت معنی‌داری کمتر از گروه TURP بود (۰/۰۰۱P=).  افزایش علائم انسدادی و تحریکی ۶ ماه بعد از عمل درگروه TURP از لحاظ آماری معنی‌دار بود (به ترتیب ۰/۰۰۹P= و۰/۰۱۱ P=).
نتیجه‌گیری: هر چند TURP یک روش استاندارد درمان بیماران مبتلا به BPH می‌باشد، اما نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که OP مدیفیه یک روش بی خطرتر و موثرتر با عوارض بعد از عمل کمتر می‌باشد. توصیه می‌شود OP مدیفیه به عنوان یک روش درمانی برای بیماران BPH در نظر گرفته شود.

هرمز کرمی، مهدی عابدین‌زاده، مریم خانی‌زاده، محسن احراری، علیرضا آیت‌اللهی، حجت علیپور،
دوره ۳۰، شماره ۴ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: بی‌اختیاری ادراری یکی از مشکلات شایع در بین زنان است که روی زندگی آن‌ها تاثیرات بسزایی دارد. هدف این مطالعه بررسی فراوانی بی‌اختیاری ادراری در زنان۶۰-۴۰ ساله مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های اورولوژی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و بررسی عوامل خطر در سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه تحلیلی- مقطعی بر روی ۲۰۰ نفر از زنان ۶۰-۴۰ ساله مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های اورولوژی که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. پرسش‌نامه که حاوی اطلاعات دموگرافیک و سوالات مربوط به تعیین بی‌اختیاری ادراری و نوع بی‌اختیاری ادراری و عوامل خطر (سن، وزن، قد، شاخص توده بدنی، سن شروع قاعدگی، سن شروع یائسگی، تعداد زایمان، سن اولین زایمان، تعداد زایمان واژینال، تعداد زایمان سزارین، یائسگی، ابتلا به دیابت، فشارخون، یبوست، بیماری مزمن ریوی، مصرف هورمون‌های ضدبارداری، هورمون‌تراپی بعد از یائسگی، مصرف دخانیات، وسواس) بود، به صورت مصاحبه چهره به چهره تکمیل گردید. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS version ۱۶ به کمک آزمون‌های کای‌اسکوآر و t-test تحلیل شد.
نتایج: فراوانی بی‌اختیاری ادراری در زنان ۶۰-۴۰ ساله مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های مذکور۵۴% بود. بیشترین میزان فراوانی بی‌اختیاری ادراری استرسی با ۸۹/۲% بود و سپس به ترتیب فوریتی (۴۸/۶%) و مخلوط (۴۷/۷%) در رده‌های بعدی قرار گرفت. در بررسی عوامل خطر، میان مصرف قرص‌های ضدبارداری و ابتلا به بی‌اختیاری ادراری (۰/۰۳۲p=)، یبوست و ابتلا به بی‌اختیاری ادراری استرسی  ارتباط معناداری مشاهده شد(۰/۰۴۶p=) و ارتباط معناداری میان مصرف داروهای ضدبارداری و عدم ابتلا به بی‌اختیاری ادراری مخلوط نیز وجود داشت (۰/۰۲p=).
نتیجه‌گیری: فراوانی بی‌اختیاری ادراری در زنان مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های اورولوژی بالا می‌باشد و از طرفی به منظور کاهش بروز بی‌اختیاری ادراری تغییر رژیم غذایی توصیه می‌گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb