جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای آل‌محمد

مریم مهرابی، سارا آل‌محمد، رضا دشت بزرگ، مریم طهماسبی بیرگانی، محمدرضا حجاری، جواد محمدی اصل،
دوره ۳۱، شماره ۶ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: سرطان پستان یکی از شایع‌ترین بدخیمی‌ها در زنان است. داروهای گیاهی به دلیل عوارض جانبی کم، مورد توجه پژوهشگران هستند. کورکومین پلی‌فنلی مستخرج از زردچوبه با خواص ضد سرطانی است. کورکومین در آب نامحلول و متابولیسم سریع دارد. انتقال دارو توسط حامل‌ها با ابعاد نانو از راهکارهای پیشنهادی غلبه بر این مشکلات است. هدف از این مطالعه بررسی بررسی تاثیر نانوکورکومین دندروزومی بر بیان ترانسکریپت غیر کدکننده HOTAIR در رده سلولی توموری MCF پستان می باشد.
روش بررسی: تحقیق حاضر یک مطالعه بنیادی - کاربردی با هدف سنجش اثر فورمولاسیون دندروزومی کورکومین بر سلول‌های توموری پستان است. در ابتدا کورکومین در دندروزوم بارگیری و ورود کورکومین به سلول توسط میکروسکوپ فلورسانت بررسی شد. مرگ سلولی توسط سنجش MTT و کیت تشخیص آپوپتوز انجام گرفت. بیان ژن HOTAIR توسط Real-time PCR انجام گرفت. افزایش بیان این ژن در بسیاری از سرطان‌های انسانی گزارش شده است. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری GraphPad PrismV۹,۵ و با به‌کارگیری آنالیز آماری NOVA one- way و Student t-test تفسیر و نتایج به صورت انحراف معیار± میانگین گزارش شد.
نتایج: دندروزوم قدرت انحلال کورکومین را افزایش می‌دهد. غلظت موثر کورکومین- دندروزومی پس از ۲۴ و ۴۸ ساعت تیمار به ترتیب ۲۵ و ۲۰ میکرومولار به‌دست آمد. درصد سلول‌ها با آپوپتوز زودرس به ترتیب ۰/۰۳±۲۲/۹۷و ۰/۰۵±۵۶/۲۲ بود که نسبت به سلول‌های کنترل معنی‌دار بود. تیمار ۲۴ و ۴۸ ساعت سلول‌ها با غلظت ۲۰ میکرومولار کورکومین-دندروزومی موجب کاهش معنی‌دار بیان ژن HOTAIR شد (۰/۰۰۱ P =).
نتیجه‌گیری: این یافته‌ها نشان داد که کورکومین دندروزومی می‌تواند با مهار بیان ژن HOTAIR، سلول‌های توموری پستان را به سمت آپوپتوز هدایت کند.
ش


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb