۱ نتیجه برای آخوندیمیبدی
حسن سلمان روغنی، محمود باغبانیان، محمدحسن روزگاری، محسن آخوندیمیبدی، کاظم امیربیگی،
دوره ۲۷، شماره ۸ - ( آبان ۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: هپاتیت حاد دلایل مختلفی دارد. انتقال خون غیرآلوده به ویروس و پرهیز از روابط اجتماعی نامطلوب، از شیوع انتقال هپاتیت B و C کاسته است. همچنین بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی و دسترسی به آب و غذای سالم از شیوع هپاتیت های E و A کاسته است. انتقال از مرحله Hyper Endimicity به شرایط Intermediate و یا low Endimicity زمینه را برای بروز هپاتیت حاد A بهخصوص در افراد بزرگسال فراهم کرده است. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک بیماران مبتلا به بیماری حاد کبدی مراجعهکننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد از سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ میباشد.
روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه مقطعی-توصیفی است که بر روی بیماران مراجعهکننده با مشکل حاد کبدی مراجعهکننده به کلینیک گوارش بیمارستان شهید صدوقی از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۷ انجام شد. روش نمونهگیری بدین صورت بود که بعد از رد بیماری مزمن کبدی بر طبق سوابق پزشکی و آزمایشات بیماران، بیمارانی که در دسته بیماری حاد کبدی قرار میگرفتند وارد مطالعه شدند. برای بیان درصد شیوع هر یک از انواع هپاتیتهای حاد از نرمافزار SPSS Inc., Chicago, IL; version ۱۶استفاده گردید.
نتایج: ۲۳ بیمار با هپاتیت حاد تشخیص داده شدند ۱۴ بیمار مرد و ۹ بیمار زن بودند. عامل هپاتیت در ۱۵ بیمار هپاتیت حاد A، ۲ بیمار هپاتیت حاد B، ۲ بیمار هپاتیت اتوایمون کبدی و ۴ مورد از سایر علل بود.
نتیجهگیری: ۶۵% بیماران حاضر در این مطالعه، دچار هپاتیت حاد A بودند. بنابراین هپاتیت حاد A یکی از عوامل مهم در ایجاد بیماری حاد کبد میباشد.