Zare M, Mirshamsi M, Modir A, Kargar S, Shiryazdi M, Hajiesmaieli M. Comparison of the Efficacy of Oral and Injectable Forms of Prophylactic Antibiotics in Grade Ii Traumatic Ulcers in Emergency Wards of University Hospitals of Yazd. JSSU 2007; 15 (3) :9-13
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-642-fa.html
زارع محمد، میرشمسی محمد حسین، مدیر عباس، کارگر سعید، شیریزدی مصطفی، حاجی اسماعیلی محمدرضا. مقایسه ی اثرآنتی بیوتیک خوراکی و تزریقی در پیشگیری از عفونت زخم های تروماتیک درجه II در اورژانس بیمارستان های آموزشی شهر یزد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1386; 15 (3) :9-13
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-642-fa.html
چکیده: (116760 مشاهده)
مقدمه: زخم های تروماتیک یکی از شایع ترین علل مراجعه به بخش فوریت های پزشکی را تشکیل می دهد و عفونت زخم، روند بهبودی را مختل می کند. تمام زخم ها با به کارگیری اصول کامل استریلیتی در نهایت دچار آلودگی باکتریایی می شوند ولی تعداد کمی به سمت علایم بالینی پیش می روند. تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی برای زخم های تروماتیک مورد توافق همگان نیست. در این مطالعه اثربخشی آنتی بیوتیک پروفیلاکسی تزریقی با نوع خوراکی در پیشگیری از عفونت زخمهای تروماتیک مقایسه شده است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که برروی 237 بیمار دارای زخم تروماتیک گریدII انجام شده است. بیماران به طور تصادفی ساده به 2 گروه تقسیم شدند، گروه اول نیم ساعت قبل از بخیه شدن زخم مورد تجویز یک گرم آمپول سفازولین قرار گرفتند و پس از آن هیچگونه آنتی بیوتیک دیگری دریافت نکردند. برای گروه دوم 1 ساعت قبل از بخیه زخم یک عدد کپسول سفالکسین mg500 تجویز شد و پس از بخیه تا 24 ساعت هر6 ساعت یک عدد کپسول سفالکسین mg500 ادامه یافت. پس از ترخیص یک نوبت بین روزهای 10-7 و یک نوبت حدود روز 30 از زمان ترخیص، بیماران از نظر پیگیری عفونت زخم، مورد بررسی و معاینه جراح قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار رایانه ای SPSS Ver11 و با استفاده از آزمون های مجذور کای وFisher exact test و تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: بر اساس یافته های این مطالعه دو گروه موردبررسی از نظر متغیرهای مخدوش کننده یعنی سن، جنس، وسعت زخم، عامل ایجاد کننده تروما ، محل تروما و فاصله زمانی از تروما تا مراجعه به اورژانس یکسان بودند. شیوع عفونت در گروه خوراکی 5/2 درصد و در گروه تزریقی 7/1 درصد بود که این تفاوت از نظر آماری معنیدار نبود (683/0=P).
نتیجه گیری: با توجه به این که شیوع عفونت در دو گروه یکسان بوده است، بنابراین می توان برای پیشگیری از بروز عفونت به جای آنتی بیوتیک تزریقی از آنتی بیوتیک خوراکی استفاده کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1386/9/24