مقدمه: تغییرات در بیماران دیابتی سبب کاهش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان در این بیماران می گردد. نظر به سیر مزمن بیماری با شناسایی سریع آن می توان از عوارض طولانی مدت به مقدار قابل توجهی کاست. هدف از این مطالعه بررسی همبستگی بین قند و pH بزاق با قند خون در بیماران دیابتی میباشد.
روش بررسی: این مطالعه آزمایشی (PILOT) بر روی 13 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد که در FBS، HbA1C و همچنین قند و Ph بزاق ارزیابی شدند. داده ها به کمک نرم افزار اماریSPSS version 16 تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: بین قند خون(FBS, HbA1C) و قند بزاق همبستگی مثبت و معنیدار وجود داشت (ارتباط FBS با قند بزاقP=0.028 , R=0.607 و ارتباط HbA1c با قند بزاق P<0.0001 و (R=0.882).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر مبنی بر ارتباط قند خون و بزاق در بیماران دیابتی، میتوان استفاده از نمونه بزاق به عنوان یک روش مقرون به صرفه، غیرتهاجمی و معتبر برای بررسی و تشخیص و پیگیری بیماران دیابتی را توصیه نمود.
نوع مطالعه:
کارآزمایی بالینی |
موضوع مقاله:
دندانپزشکی دریافت: 1403/7/22 | پذیرش: 1403/10/2 | انتشار: 1404/2/15