دوره 32، شماره 2 - ( اردیبهشت 1403 )                   جلد 32 شماره 2 صفحات 7553-7541 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (542 مشاهده)
مقدمه: مفصل مچ پا به دلیل تحمل وزن یکی از آسیب‌پذیرترین مفاصل بدن می­باشد. پای پرونیت یکی از شایع­ترین عارضه­های اندام تحتانی است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین در آب و تمرین با تراباند بر طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی در افراد دارای پای پرونیت طی راه‌رفتن بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مطالعه کارآزمایی بالینی بود که به‌صورت نیمه­تجربی و آزمایشگاهی اجرا شد. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل 45 دانشجوی دانشگاه محقق اردبیلی که دارای پای پرونیت بودند، به‌صورت هدفمند انتخاب شدند و به‌طور مساوی و تصادفی به سه گروه تراباند، تمرین در آب و کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرینی مورد استفاده برای گروه تمرین در آب بر اساس دستورالعمل تجویز ورزشی کالج آمریکایی طب ورزش (ACSM)، و برای گروه تمرین با تراباند به‌وسیله تراباند با رنگ نارنجی در 3 ست با تعداد تکرار 14 حرکت انجام گرفت. در این مطالعه برای اندازه­گیری طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی از دستگاه الکترومایوگرافی سطحی بدون سیم استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی­داری 0/05 P≤استفاده شد.
نتایج: یافتهها نشان داد که اثر تعاملی زمان و گروه بر طیف فرکانس میانه الکترومایوگرافی عضله پهن داخلی در گروه تمرین با تراباند طی راه­رفتن، کاهش معنی‌داری داشت (0/02=P). سایر متغیرها از مرحله پیش­آزمون تا پس­آزمون به لحاظ آماری تفاوت معنی­داری را نشان نداد (0/05<P).
نتیجه‌گیری: به نظر می­رسد یک جلسه تمرین در آب و تمرین با تراباند به لحاظ آماری تاثیر چندانی بر طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی ندارد.
متن کامل [PDF 1020 kb]   (245 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (233 مشاهده)  
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1402/9/26 | پذیرش: 1402/10/24 | انتشار: 1403/2/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.