دوره 31، شماره 8 - ( آبان 1402 )                   جلد 31 شماره 8 صفحات 6987-6977 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (456 مشاهده)
مقدمه: تا به امروز از نخ‌های متعدد جراحی برای جراحی ناخنک استفاده شده است اما تابه‌‌حال مشخص نشده کدام یک از نخ‌های بخیه برای جراحی ناخنک ارجحیت دارد. هدف از این مطالعه بررسی التهاب بعد از استفاده از دو نخ جراحی نایلون و ویکریل پس از جراحی ناخنک است.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی می‌باشد که طی آن 70 نفر از بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید صدوقی واجد شرایط ورود و کاندید جراحی ناخنک به دو گروه 35 نفری A و B تقسیم شدند. در گروه A از نخ نایلون و در گروه B از نخ ویکریل جهت گرافت ملتحمه استفاده شد. معاینه در روز 1، 7 ، 30 و 60ام بعد از عمل از نظر متغیرهای مورد بررسی طبق پرسش‌نامه از پیش تعیین شده توسط دستیار چشم پزشک انجام گرفت. داده‌ها پس از جمع‌آوری وارد نرم‌افزار STATA 14 شده و با توجه به ماهیت کیفی بودن اکثر متغیرهای وابسته مثل شدت درد، قرمزی ملتحمه، کموزیس ملتحمه، واکنش پایپلاری و احساس وجود جسم خارجی با استفاده از آزمون GEE تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: باتوجه به کلیه نتایج به‌دست آمده می‌توان این چنین نتیجه گرفت که نخ خاصی را نمی‌توان به‌طور به‌خصوصی ارجح بر دیگر نخ‌ها انتخاب کرد.( P<0.05) اما به‌صورت موردی می‌توان نخ ویکریل را به‌علتی که نیازی به کشیدن توسط پزشک ندارد و احساس وجود جسم خارجی کمتری در چشم بیمار ایجاد می‌کند برای بیمارانی که از شهرهای دور به بیمارستان مراجعه کرده‌اند توصیه کرد چراکه نیاز به مراجعه مجدد کاهش می‌دهد.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه که ما به مقایسه دو نخ ویکریل و نایلون پرداختیم‌، به این نتیجه رسیدیم که هیچکدام بر دیگری ارجحیت ندارد (P<0.05) اما به علت اینکه در گروه نخ ویکریل احساس وجود جسم کمتری حس شد و نیاز به کشیدن نداشت برای بیماران مراجعه‌کننده از شهرهای دور توصیه کردیم‌. پیشنهاد می‌شود برای رسیدن به مناسب‌ترین نخ بخیه جهت جراحی ناخنک مقایسه‌ای هم میان نخ‌های ویکریل و سیلک انجام شود.
 
متن کامل [PDF 809 kb]   (228 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (187 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: چشم پزشکی
دریافت: 1401/7/16 | پذیرش: 1401/9/13 | انتشار: 1402/8/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.