دوره 13، شماره 5 - ( زمستان 1384 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 41-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (13754 مشاهده)
مقدمه: اختلال چربی های خون از مهمترین فاکتورهای خطرناک در ایجاد آترواسکلروز شریانهای کرونر قلب هستند. داروی لواستاتین ماده قوی برای جلوگیری از فعالیت آنزیم HMG-CoA ردوکتاز می باشد که غلظت کلسترول در LDL و VLDL را کاهش می دهد. گیاه شوید نیز موجب کاهش چربی های خون می شود گیاه علفی و معطر با نام علمی ( Anethum graveolens.L ) و اجزای اصلی شوید کاروون، فلاندرنن، لیمونن و تانن می باشد که دارای فرمول ملکولی حلقوی می باشد و به عنوان یک مهار کننده چربی ها عمل می کند .هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر داروی شیمیایی لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید بر سطوح لیپیدهای پلاسمای خون است. روش بررسی: این پژوهش از نوع تجربی که 32 رات نر از نژاد ویستار با وزن 30± 250 گرم وارد مطالعه شد و رات ها در دمای 1 ± 23 درجه سانتیگراد نگهداری و به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه 1 و 2 به ترتیب رژیم عادی و پر کلسترول و به گروههای 3 و4 به ترتیب رژیم پرکلسترول به همراه لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید به مدت 3 هفته داده شد سپس از گروههای فوق خون گیری به عمل آمد و سطح پلاسمایی لیپیدهای حیوان به روش دستی اندازه گیری گردید. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی تخم شوید و لواستاتین هر کدام به تنهایی سطح پلاسمایی کلسترول، تری گلیسیرید، LDL، LDL/HDL، ‏TG/HDL را نسبت به گروه پر چرب به طور معنی داری کاهش داده است در مورد گروه عصاره آبی تخم شوید میزان سطح پلاسمای کلسترول‏ و LDL خون موشها از گروه لواستاتین به طور معنی داری کاهش بیشتری را نشان داده است (p
متن کامل [PDF 228 kb]   (2432 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1384/10/25