میرمحمدی جلیل، بابا حاجی میبدی فرناز، نورانی فروغ السادات. بررسی آستانه شنوایی در کارگران مجتمع کاشی میبد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (1) :8-13
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-543-fa.html
چکیده: (8289 مشاهده)
مقدمه: مواجهه کارگران با سروصدای بیش از حد و صدمات ناشی از آن یکی از مشکلات عمده صنعت کشور میباشد و این مطالعه به منظور تعیین آستانه وافت شنوایی در کارگران مجتمع کاشی میبد یزد طراحی و انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطعی است که بر روی 371 کارگر کارخانه مجتمع کاشی میبد در تابستان و پاییز سال 1384 اجرا شد. مواجهه با سر و صدای توسط دستگاه سنجش صوت (Sound level) تخمین زده شد و برای هر یک از کارگران علاوه بر تکمیل کردن پرسشنامه، معاینات اتوسکوپیک و ادیومتری برای ارزیابی کاهش شنوایی در هر فرد انجام شد. اطلاعات توسط نرم افزارver11.5 SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
نتایج: سروصدای شغلی اثر افزاینده بر میانگین آستانه شنوایی در همه فرکانسها و به طور معنیداری در فرکانسهای 3 و 4 کیلوهرتز هر دوگوش داشت. شیوع افت شنوایی در فرکانسهای زیر و بم تا 2/39% و5/46% می رسد. شیوع الگوی کاهش شنوایی ناشی از سر و صدای شغلی Noise Induced Hearing Loss (NIHL) 9/12% بود، همچنین مواجهه با سر و صدای زیاد به مدت بیش از 10سال به صورت معنیداری احتمال NIHLرا افزایش می دهد. افراد با وزوزگوش نسبت به کسا نی که فاقد آن بودند به طور معنیداری در تمامی فرکانسهای شنوایی هر دو گوش، آستانه شنوایی بدتری دارند.
نتیجهگیری: شیوع بالای افت شنوایی و NIHLدر کارگران کارخانه بر ضرورت اجرای برنامه حفاظت شنوایی تأکید دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/1/27