دوره 29، شماره 2 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 3499-3491 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1289 مشاهده)
مقدمه: گسترش سویه‌های بیماری‌زا مقاوم در برابر دارو و افزایش رادیکال‌های آزاد در منابع غذایی عمده‌ترین مشکلات بهداشتی در سراسر جهان هستند. عوارض جانـبـی داروهـای شیمیایی، محققین را به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی سوق داده است. در این مطالعه اثرات آنتی میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی برگ گیاه خون‌فام بررسی شده است.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه پایه ای تجربی می باشد. عصاره آبی برگ گیاه خون‌فام به‌روش خیساندن تهیه شد. اثرات ضدمیکروبی عصاره به‌روش دیسک دیفیوژن ارزیابی شد. خواص آنتی‌اکسیدانی به‌روش‌های DPPH و قدرت احیا‌کنندگی آهن تعیین شد. هم‌چنین میزان فنل، فلاونوئید و فلاونول کل با روش‌های فولین سیو کالتو و آلومینیوم کلرید اندازه‌گیری گردید. اختلاف معنی­دار توسط آنالیز واریانس یک­طرفه (ANOVA) و با استفاده از نرم‌افزارversion 16  SPSS مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: تمام سویه های مورد مطالعه به جزء اشریشیا‌کلای نسبت به عصاره آبی برگ خون فارم حساس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصاره ها بر روی باکتری‌های مورد آزمون در محدوده 24/67 12/67 میلی‌متر به‌دست آمد. هم‌چنین، آزمون آماری نشان داد ارتباط معنی‌داری بین افزایش غلظت عصاره‌ها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (0/001p<). میزان ارزش فنل کل، فلاونوئید کل و فلاونول کل عصاره به‌ترتیب  1/27 ± 36/53 میلی‌گرم گالیگ اسید بر گرم عصاره، 0/95 ± 20/8 میلی گرم گوئرستین بر گرم عصاره و 0/4  ±5/2  میلی‌گرم گوئرستین بر گرم عصاره تعیین شده است.
نتیجه‌گیری: عصاره خون‌فام می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی‌بیوتیک‌های رایج باشد. اثرات آنتی‌اکسیدانی قابل قبول عصاره خون‌فام می‌تواند آن را بـه عنوان یک عامل بازدارنده دیابت و سرطان معرفی کند.
متن کامل [PDF 655 kb]   (590 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (809 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1399/1/19 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.