دوره 29، شماره 2 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 3491-3499 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Govahi M, Ranjbar M, Norouzi Jobie F, Azizi H. Antimicrobial and Antioxidant Effects of Aqueous Extract of Lythrum Salicaria. JSSU. 2021; 29 (2) :3491-3499
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-5116-fa.html
گواهی مصطفی، رنجبر مجتبی، نوروزی جوبی فاطمه، عزیزی حسین. بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی گیاه خون‌فام (Lythrum Salicaria). مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1400; 29 (2) :3491-3499

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-5116-fa.html


چکیده:   (170 مشاهده)
مقدمه: گسترش سویه‌های بیماری‌زا مقاوم در برابر دارو و افزایش رادیکال‌های آزاد در منابع غذایی عمده‌ترین مشکلات بهداشتی در سراسر جهان هستند. عوارض جانـبـی داروهـای شیمیایی، محققین را به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی سوق داده است. در این مطالعه اثرات آنتی میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی برگ گیاه خون‌فام بررسی شده است.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه پایه ای تجربی می باشد. عصاره آبی برگ گیاه خون‌فام به‌روش خیساندن تهیه شد. اثرات ضدمیکروبی عصاره به‌روش دیسک دیفیوژن ارزیابی شد. خواص آنتی‌اکسیدانی به‌روش‌های DPPH و قدرت احیا‌کنندگی آهن تعیین شد. هم‌چنین میزان فنل، فلاونوئید و فلاونول کل با روش‌های فولین سیو کالتو و آلومینیوم کلرید اندازه‌گیری گردید. اختلاف معنی­دار توسط آنالیز واریانس یک­طرفه (ANOVA) و با استفاده از نرم‌افزارversion 16  SPSS مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: تمام سویه های مورد مطالعه به جزء اشریشیا‌کلای نسبت به عصاره آبی برگ خون فارم حساس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصاره ها بر روی باکتری‌های مورد آزمون در محدوده 24/67 12/67 میلی‌متر به‌دست آمد. هم‌چنین، آزمون آماری نشان داد ارتباط معنی‌داری بین افزایش غلظت عصاره‌ها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (0/001p<). میزان ارزش فنل کل، فلاونوئید کل و فلاونول کل عصاره به‌ترتیب  1/27 ± 36/53 میلی‌گرم گالیگ اسید بر گرم عصاره، 0/95 ± 20/8 میلی گرم گوئرستین بر گرم عصاره و 0/4  ±5/2  میلی‌گرم گوئرستین بر گرم عصاره تعیین شده است.
نتیجه‌گیری: عصاره خون‌فام می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی‌بیوتیک‌های رایج باشد. اثرات آنتی‌اکسیدانی قابل قبول عصاره خون‌فام می‌تواند آن را بـه عنوان یک عامل بازدارنده دیابت و سرطان معرفی کند.
متن کامل [PDF 655 kb]   (90 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (48 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1399/1/19 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb