مقدمه: سوختگی بعد از سوانح ترافیکی و سقوط از ارتفاع سومین علت مرگومیر در اثر سوانح است. سوختگی یکی از مخربترین شکل آسیبها میباشد و نجاتیافتگان پس از بهبودی، برای سالهای متمادی نیازمند بازتوانی، بازسازی و حمایت روحی، جسمی و اقتصادی میباشند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل مرتبط با نظام جامع مدیریت درمان بیماران سوختگی با رویکرد تحلیل محتوای کیفی به انجام رسید.
روش بررسی: این مطالعه بهصورت کیفی و به روش تحلیل محتوا و چهارچوب مفهومی در سال 1397 انجام گرفت. نمونه مورد پژوهش در برگیرنده 20 نفر از خبرگان و صاحبنظران در حوزه سوختگی بودند که به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. دادهها با استفاده از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته رو در رو جمعآوری شد. تحلیل دادهها با نرمافزارMAXQDA 10.0 انجام شد.
نتایج: تحلیل یافتههای کیفی نشان داد عوامل مرتبط با مدیریت درمان سوختگی شامل 6 مقوله مراقبت پیش بیمارستانی (5 خرده مقوله)، مراقبت بیمارستانی(12 خرده مقوله)، خدمات بازتوانی بیماران سوختگی(5 خرده مقوله)، تجهیزات درمانی(1 خرده مقوله)، پیشگیری (3 خرده مقوله) و نیروی انسانی (3 خرده مقوله) میباشد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج انجام اقدامات اصلاحی در حوزه پیشگیری، پیش بیمارستانی، درمان و بازتوانی باید مورد توجه قرار گیرد. لذا انجام اقداماتی از قبیل انجام تغییرات خانگی، نظارت ایمن بر فرزند، پیشگیری از سوختگی در هنگام آشپزی، تجهیز کلیه آمبولانسها به تجهیزات اولیه مرتبط با انواع سوختگی، ارائه آموزش بهکارکنان آمبولانسهای پیش بیمارستانی در خصوص مراقبتهای بیماران سوختگی، استانداردسازی تسهیلات تخت و بخش سوختگی و توجه به برنامه ارتقای مهارتهای اجتماعی پیشنهاد میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر دریافت: 1398/8/4 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10