دوره 29، شماره 1 - ( فروردین 1400 )                   جلد 29 شماره 1 صفحات 3437-3420 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1946 مشاهده)
مقدمه: گرما‌درمانی یکی از روش‌های غیرتهاجمی درمان بیماری سرطان است. در این روش، گرما را به شیوه­های مختلفی می‌توان ایجاد کرد که یکی از آن‌ها تزریق نانوذرات مغناطیسی به شکل محلول به محل تومور و قرار دادن آن در میدان مغناطیسی می­باشد.
روش بررسی: نوع مطالعه حاضر تحلیلی است و در این پژوهش به­‌‌کمک روش­‌‌های محاسباتی، مدل‌سازی انجام و از داده‌‌­های حاصل از آزمایشات تجربی به‌­عنوان شرط مرزی استفاده شد. مساله با هندسه­‌ای متشکل از لایه­‌های مختلف پوست، بافت مجاور، تومور و محل تزریق و با فرض متقارن محوری حل شد. تاثیر ایجاد تغییر در محل تزریق، انجام دو تزریق با حجم کمتر و مقایسه با یک تزریق با حجم زیاد و در نهایت بررسی تاثیر دمای محلول تزریق شده در توزیع دمای بافت‌ها بررسی شد.
نتایج: نتایج نشان داد که تزریق حجم کمتری محلول اما در چند محل می­‌تواند بسیار موثّرتر باشد و حجم بیشتری از تومور را به دمای بالای 42 درجه سانتی‌گراد یعنی دمای مورد نظر در هایپرترمیا برای از بین بردن سلول­های سرطانی برساند. نتایج تزریق با دمای 37 درجه سانتی‌گراد یعنی هم‌دما با بافت مجاور  از تزریق در دمای محیط موثرتّر بود و در زمان کمتری به­‌دمای مطلوب رسید.
نتیجه‌گیری: با توجه به نوآوری این تحقیق در منظور نمودن داده­‌های حاصل از آزمایشات تجربی روی محلول حاوی نانوذرات کبالت فریت پوشش داده شده با پلی‌اتیلن‌گلیکول به‌­عنوان شرایط مرزی مساله در مدل‌سازی، این مطالعه در پیش­بینی دقیق­‌‌تر شرایط کلینیکی گرما درمانی قدم موثری محسوب می­‌شود.
متن کامل [PDF 2217 kb]   (1165 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (4527 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1397/11/19 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.