مقدمه: میوه انار منبع غنی از فیتوکمیکالها با اثرات آنتیاکسیدانی بسیار بالاست، که دارای اثرات درمانی گسترده در طب سنتی و مدرن است و در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی، بیماریهای التهابی، بیماریهای عفونی و میکروبی، اختلالات عصبی و ایمنی موثر است. امروزه نقش انار در مراحل مختلف سرطان نیز اثبات شده است و از آنجایی که سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانها بین خانمها میباشد، در این مطالعه به بررسی اثر انار در سرطان سینه میپردازیم. مطالب استفاده شده از پایگاه اطلاع داده PubMed بهصورت گزینشی با استفاده از کلید واژههای "pomegranate" یا"Punica grantum" و"breast cancer" استخراج شدهاند. مطالعات بررسی شده نشان دادهاند که ترکیبات موجود در انار میتوانند از مسیرهای متفاوت بر مراحل مختلف سرطان اثر بگذارند از جمله: مهار آروماتازها و مهار آنزیمهای سیکلواکسیژناز، اثر بر پروتئینهای شوک حرارتی، فاکتور رونویسی زیپ پایه لوسین و فاکتورهای رونویسی از پروتئینهای خاص و چرخه سلولی. همچنین در برخی مطالعات نشان داده شده است که ترکیبات انار میتوانند از طریق فعالیت ضداستروژنی و استروژنی، تاثیر بر 27- هیدروکسیکلسترول، تغییردرگیرندههای استروژن و β، مسیرپیامرسانیWnt / β-catenin ، چسبندگی و مهاجرت سلولهایسرطانی، اثر بر سیتوکروم p450، مسیر آبشار کاسپاز، آپوپتوز و مسیرهای دیگر بر مراحل مختلف سرطان اثر بگذارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |