دوره 27، شماره 8 - ( آبان 1398 )                   جلد 27 شماره 8 صفحات 1825-1814 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeilinezhad Z, Barati Boldaji R. The Effect of Pomegranate and Its Compounds on Breast Cancer: Review Article. JSSU 2019; 27 (8) :1814-1825
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4480-fa.html
اسمعیلی نژاد زهرا، براتی بلداجی رضا. بررسی اثر انار و ترکیبات آن بر سرطان سینه: مقاله مروری. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (8) :1814-1825

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4480-fa.html


چکیده:   (3566 مشاهده)

مقدمه: میوه انار منبع غنی از فیتوکمیکال‌ها با اثرات آنتی‌اکسیدانی بسیار بالاست، که دارای اثرات درمانی گسترده در طب سنتی و مدرن است و در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، چاقی، بیماری‌های التهابی، بیماری‌های عفونی و میکروبی، اختلالات عصبی و ایمنی موثر است. امروزه نقش انار در مراحل مختلف سرطان نیز اثبات شده است و از آن‌جایی که سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها بین خانم‌ها می‌باشد، در این مطالعه به ‌بررسی اثر انار در سرطان سینه می‌پردازیم. مطالب استفاده شده از پایگاه اطلاع داده PubMed به‌صورت گزینشی با استفاده از کلید واژه‌های "pomegranate" یا"Punica grantum" و"breast cancer" استخراج شده‌اند. مطالعات بررسی شده نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در انار می‌توانند از مسیرهای متفاوت بر مراحل مختلف سرطان اثر بگذارند از جمله: مهار آروماتاز‌ها و مهار آنزیم‌های سیکلواکسیژناز، اثر بر پروتئین‌های شوک حرارتی، فاکتور رونویسی زیپ پایه لوسین و فاکتورهای رونویسی از پروتئین‌های خاص و چرخه‌ سلولی. هم‌چنین در برخی مطالعات نشان داده شده است که ترکیبات انار می‌توانند از طریق فعالیت ضد‌استروژنی و استروژنی، تاثیر بر 27- هیدروکسی‌کلسترول، تغییردرگیرنده‌های استروژن و β، مسیرپیام‌رسانیWnt / β-catenin ، چسبندگی و مهاجرت سلول‌های‌سرطانی، اثر بر سیتوکروم p450، مسیر آبشار کاسپاز، آپوپتوز و مسیرهای دیگر بر مراحل مختلف سرطان اثر بگذارند.

واژه‌های کلیدی: نئوپلاسم، پونیکا، متاستاز، آپوپتوز
متن کامل [PDF 935 kb]   (4718 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1396/12/1 | پذیرش: 1397/10/29 | انتشار: 1398/9/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb