مقدمه: عمل جراحی کاتاراکت در سالمندان از اعمال جراحی شایع است. تهوع و استفراغ پس از جراحی تجربهای ناخوشایند است که میتواند عـوارض جدی در این بیمـاران داشته باشند. این مطالعه باهدف تعیین تأثیر فشار روی نقطه پریکاردیوم 6 بر میزان تهوع بعد از جراحی کاتاراکت در بیماران سالمند در بیمارستان خلیلی شیراز در سال 1395 انجام شد.
روش بررسی: مطالعه بهصورت کارآزماییبالینی تصادفی شده بر روی 50 نفر از بیماران سالمند در گروه آزمون و 50 نفر در گروه کنترل انجام شد. یک ساعت قبل از جراحی به دست بیماران دستبندهای سیباند حاوی دکمه فشاری در نقطه (P6)، بسته شد و در گروه کنترل نیز همان دستبند بدون دکمه بسته شد. 5 ساعت پس از القای بیهوشی عمومی دستبند از دست هر دو گروه بازشده و میزان تهوع بیماران بلافاصله پس از بههوش آمدن و در ساعت 8 و 12 بعد از جراحی ثبت گردید. پس از 5 هفته، اطلاعات بهدست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS v 16 و آزمون آماری (T مستقل) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت (05/0P<).
نتایج: میانگین شدت و دفعات تهوع 8 ساعت بعد از جراحی کاتاراکت در دو گروه اختلاف معناداری داشت (01/0P<). ولی میانگین شدت تهوع بلافاصله و 12 ساعت بعد از جراحی کاتاراکت در دو گروه اختلاف معناداری نداشت (159/0P>).
نتیجهگیری: نتایج نشان داد طب فشاری در کاهش شدت تهوع بعد از جراحی کاتاراکت مؤثر است. بهدلیل کاهش هزینه، عارضه کم و ساده بودن اجرای طب فشاری، میتوان آن را بهعنوان یکی از راهکارهای مراقبتی مؤثر در کاهش تهوع توصیه نمود.
نوع مطالعه:
کارآزمایی بالینی |
موضوع مقاله:
پرستاری دریافت: 1396/10/27 | پذیرش: 1397/5/13 | انتشار: 1397/12/24