Karimi M N, Abbasalipourkabir R, Arab Sadeghabadi Z, Ziamajidi N. The level of gene expression of Bax and Bcl-2 and the activity of caspase 3 in the liver tissues of normal, type 1 and type 2 diabetic rats before and after treatment with aqueous extract of garlic
. JSSU 2017; 25 (7) :547-555
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4197-fa.html
کریمی محمدناصر، عباسعلی پور کبیره رقیه، عرب صادق آبادی زهرا، ضیا مجیدی نسرین. بررسی میزان بیان ژنهای Bax وBcl-2 و فعالیت آنزیم کاسپاز 3 در بافت کبد رتهای نرمال، دیابتی نوع 1 و 2 قبل و بعد از درمان با عصاره آبی سیر
. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (7) :547-555
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4197-fa.html
چکیده: (6974 مشاهده)
مقدمه: یکی از عوارض دیابت ملیتوس القای آپوپتوز در بافت کبد است. آپوپتوز از طریق فعال شدن آنزیم کاسپاز 3 در سلولها ایجاد میشود. سیر به عنوان یک ترکیب گیاهی پرمصرف در رژیم غذایی است که تاکنون اثر آن در آپوپتوز بررسی نشده است. در این مطالعه اثرات عصاره آبی این گیاه در میزان بیان ژنهای Bax و Bcl-2 و فعالیت کاسپاز 3 در رتهای دیابتی نوع 1 و 2 مورد مطالعه قرار گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، رتهای نژاد ویستار به شش گروه کنترل سالم، دیابتی نوع 1، دیابتی نوع 1 درمان شده با عصاره سیر، دیابتی نوع 2، دیابتی نوع 2 درمان شده با عصاره سیر و کنترل سیر تقسیم شدند. در پایان زمان تیمار، بافت کبد رتها سریعاً خارج شد و بلافاصله در º C70- ذخیره شد. جهت بررسی بیان ژن استخراج RNA، سنتز cDNA و Real time PCR انجام شد. اندازهگیری فعالیت آنزیم کاسپاز 3 به روش فلوریمتری انجام شد.
نتایج: میزان بیان ژنهای مورد نظر در گروههای مختلف تغییرات معنیداری را نشان نداد. میزان فعالیت آنزیم کاسپاز 3، افزایش معنیداری را در گروه دیابتی نوع 1 در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (003/0(p=. فعالیت این آنزیم در رتهای دیابتی نوع 1 درمان شده با سیر، نسبت به رتهای کنترل همچنان بالا بود (021/0 (p=0>. در رتهای دیابتی نوع 2 درمان شده با سیر و درمان نشده و رتهای کنترل سیر تغییرات فعالیت آنزیم، نسبت به گروه کنترل معنیدار نبود.
نتیجهگیری: دیابت نوع 1 سبب القای آپوپتوز شده است ولی عصاره سیر سبب بهبود این آسیب نشده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1396/2/21 | پذیرش: 1396/3/13 | انتشار: 1396/8/23