Givehchi E, Navabinejad S, Farzad V. Comparing the Efficacy of the Cognitive-Behavioral Therapy with Non-Violent Communication Program on the Children's Externalizing Symptoms
. JSSU 2017; 25 (5) :333-346
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4155-fa.html
گیوه چی الناز، نوابی نژاد شکوه، فرزاد ولی اله. مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری و الگوی ارتباط بدون خشونت بر کاهش مشکلات برونیسازی شده کودکان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (5) :333-346
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4155-fa.html
چکیده: (6756 مشاهده)
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو روششناختی رفتاری و الگوی ارتباط بدون خشونت بر کاهش نشانگان برونیسازی شده کودکان5تا 8 سال بود.
روش بررسی: جهت رسیدن به اهداف پژوهش از روش نیمه آزمایشی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کودکان 5 تا 8 سال شهر تهران مراجعهکننده به مرکز آتیه و گروه نمونه عبارت از 30 کودک دارای نشانگان برونیسازی شده از جامعه آماری موردنظر بودند که به روش در دسترس و هدفمند انتخابشده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی شناختی رفتاری و ارتباط بدون خشونت و گروه کنترل قرار گرفتند. گروههای آزمایش تحت درمانهای خاص خود قرار گرفتند و گروه کنترل در این مدت هیچ درمانی را دریافت نکردند. برای جمعآوری دادهها از مقیاس فهرست رفتاری کودک (CBCL) استفاده شد که توسط شرکتکنندگان قبل از شروع درمان، پس از پایان درمان و در مرحله پیگیری تکمیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد که در نمرات نشانگان برونیسازی شده کودکان در دو گروه آزمایشی در مقایسه با قبل و بعد از مداخله تفاوت معنیدار و پایداری وجود داشته است (05/0p<). در حالی که در نمرات کودکان گروه کنترل که مداخله دریافت نکردهاند، تفاوت معنیداری وجود نداشته است. ضمن اینکه از دو روش مداخلهای، روششناختی رفتاری، در کاهش نشانگان برونیسازی شده کودکان مؤثرتر بوده است.
نتیجهگیری: با توجه به تأثیر درمانهای روانشناختی فوق در کاهش نشانگان برونیسازی شده کودکان، به نظر میرسد که این روشها میتوانند در حوزه درمان مشکلات رفتاری کودکان مؤثر واقع شوند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1396/1/21 | پذیرش: 1396/5/7 | انتشار: 1396/7/10