دوره 25، شماره 5 - ( مرداد 1396 )                   جلد 25 شماره 5 صفحات 346-333 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6412 مشاهده)
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو روش‌شناختی رفتاری و الگوی ارتباط بدون خشونت بر کاهش نشانگان برونی‌سازی شده کودکان5تا 8 سال بود.
روش بررسی: جهت رسیدن به اهداف پژوهش از روش نیمه آزمایشی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کودکان 5 تا 8 سال شهر تهران مراجعه‌کننده به مرکز آتیه و گروه نمونه عبارت از 30 کودک دارای نشانگان برونی‌سازی شده از جامعه آماری موردنظر بودند که به روش در دسترس و هدفمند انتخاب‌شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی شناختی رفتاری و ارتباط بدون خشونت و گروه کنترل قرار گرفتند. گروه‌های آزمایش تحت درمان‌های خاص خود قرار گرفتند و گروه کنترل در این مدت هیچ درمانی را دریافت نکردند. برای جمع‌آوری داده‌ها از مقیاس فهرست رفتاری کودک (CBCL) استفاده شد که توسط شرکت‌کنندگان قبل از شروع درمان، پس از پایان درمان و در مرحله پیگیری تکمیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد که در نمرات نشانگان برونی‌سازی شده کودکان در دو گروه آزمایشی در مقایسه با قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی‌دار و پایداری وجود داشته است (05/0p<). در حالی که در نمرات کودکان گروه کنترل که مداخله دریافت نکرده‌اند، تفاوت معنی‌داری وجود نداشته است. ضمن اینکه از دو روش مداخله‌ای، روش‌شناختی رفتاری، در کاهش نشانگان برونی‌سازی شده کودکان مؤثرتر بوده است.
نتیجه‌گیری: با توجه به تأثیر درمان‌های روان‌شناختی فوق در کاهش نشانگان برونی‌سازی شده کودکان، به نظر می‌رسد که این روش‌ها می‌توانند در حوزه درمان مشکلات رفتاری کودکان مؤثر واقع شوند.
 
متن کامل [PDF 610 kb]   (2714 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1396/1/21 | پذیرش: 1396/5/7 | انتشار: 1396/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.