دوره 26، شماره 12 - ( اسفند 1397 )                   جلد 26 شماره 12 صفحات 1037-1027 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (3544 مشاهده)
مقدمه: لیپوزوم‌های کاتیونی به‌عنوان جایگزینی برای حامل‌های ویروسی برای رسانش ژن مطرح شده اند. چالش عمده در رسانش siRNA، ناپایداری لیپوزوم است که هم چنان به عنوان یک مساله جدی است. هدف از این مطالعه ارائه فرمولاسیون لیپوزومی مناسب به‌منظور غلبه بر این ناپایداری است.
روش بررسی: در پژوهش حاضر (علمی-بنیادی به روش تجربی-‌‌‌آزمایشگاهی)؛ فرمولاسیون لیپوزومی حاوی فسفاتیدیل کولین سویا، فسفولیپید کاتیونی DOTAP، کلسترول و پلی اتیلن گلیکول را از طریق روش آب‌پوشانی لایه نازک سنتز شده و siRNA را از طریق انکوباسیون بر روی لیپوزوم‌ها بارگذاری گردید. در ادامه؛ بهینه‌سازی بارگذاری siRNA در دستور کار قرار گرفت. سپس پارامتر‌هایی مربوط به سایز، پتانسیل زتا، شاخص پراکندگی، پایداری طولانی مدت کمپلکس لیپوزوم- siRNA گزارش شد. داده‌ها به وسیله نرم‌افزار GraphPad Prism ورژن 7 آنالیز شدند. تمامی داده‌ها با سه مرتبه تکرار همراه بوده و به صورت میانگین±انحراف معیار گزارش شدند.
نتایج: در این مطالعه موفق به تولید لیپوپلکس siRNA با راندمان بالای بارگذاری siRNA گردیده‌ایم. نانوذرات تولید شده کلوخه‌ای نبوده و به مدت 3 ماه در دمای˚C  4 پایدار بوده است. این نانوسامانه توانسته است با موفقیت siRNA را به سلول‌های سالم استخوانی برساند. بررسی‌ها نشان از عدم سمیت سامانه خالی (بدون ژن) داشته است.
نتیجه‌گیری: لیپوزوم پگیله تهیه شده پتانسیل بالایی برای رسانش siRNA به سلول‌های استخوان دارد.
 
متن کامل [PDF 1018 kb]   (943 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: 1395/10/26 | پذیرش: 1396/4/18 | انتشار: 1398/1/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.