مقدمه: افزایش سطوح سرمی FGF23، با هایپرتروفی بطن چپ در ارتباط است. احتمالاً افزایش آنزیم مبدل آنژیوتانسین به عنوان عاملی در بیماریهای قلبی- عروقی نقش دارد و بهطور منفی ساختار و عملکرد عضله قلبی را تحت تأثیر قرار میدهد و منجر به یک القای هایپرتروفی کانسنتریک پاتولوژیک میشود. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تأثیر 12 هفته تمرینات هوازی، بر سطوح پلاسمایی سرمی FGF23، ACE و هایپرتروفی بطن چپ در زنان مسن مبتلا به پرفشارخونی است.
روش بررسی: در این مطالعه 20 زن مسن با دامنه سنی 70-50 سال انتخاب و به روش کنترلشده تصادفی بر اساس درصد چربی و شاخص توده بدنی به دو گروه 10 نفره (کنترل و تمرین هوازی) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی از نوع فزاینده بود که سه3 جلسه در هفته و به مدت 12 هفته اجرا شد. قبل از شروع تمرینات و 24 ساعت پس از انجام آخرین جلسه، نمونههای خونی جمعآوری و اکوکاردیوگرافی قلب انجام شد. ارزیابی دادهها با استفاده از آزمون t وابسته و t مستقل، در سطح معنیداری 05/0 P< انجام شد.
نتایج: طبق نتایج به دست آمده، تغییرات معنیداری در میزان ضخامت دیواره بطن چپ (0001/0p=) و سطوح سرمی ACE در بین پیشآزمون- پسآزمون گروه تمرین هوازی مشاهده شد (0001/0p=)، اما تفاوت معنیداری بین FGF23 گروههای تمرینی و کنترل مشاهده نشد.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد فعالیت ورزشی هوازی با تأثیر مثبت بر عملکرد قلب و سطوح سرمی ACE میتواند بهطور بالقوهای اختلال عملکرد قلب را که با هایپرتروفی بطن چپ همراه است، معکوس کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش دریافت: 1395/9/19 | پذیرش: 1396/2/9 | انتشار: 1396/5/17