مقدمه: محققین در بسیاری از مطالعات، دومین عامل خطرزا و شایع در بروز بیماریهای عروق کرونری قلب (CAD) و انفارکتوس قلبی را پس از سیگار کشیدن، عارضه پرفشارخونی میدانند. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تأثیر چهار هفته فعالیت ایزومتریک هندگریپ (IHG) بر میزان مقاومت عروق محیطی و فشارخون در زنان مبتلا به پرفشارخونی است.
روش بررسی: بدین منظور ۱۴ زن میانسال با دامنه سنی 55-40 سال بهطور تصادفی انتخاب شدند. برنامه تمرینی شامل چهار دوره دو دقیقهای آزمون (IHG) با یک دقیقه استراحت بین هر دوره بود که سه روز در هفته و به مدت چهار هفته به طول میانجامید. از روش سونوگرافی داپلر برای اندازهگیری مقاومت عروقی استفاده شد. ارزیابی دادهها با استفاده از آزمون t وابسته انجام شد.
نتایج: طبق نتایج به دست آمده، تغییرات معنیداری در میزان فشارخون سیستولیک (0/006p=) دیاستولیک (0/001p=) پس از 4 هفته تمرین مشاهده شد اما تفاوت معنیداری در میزان مقاومت عروقی (0/66p=) مشاهده نشد.
نتیجهگیری: به نظر میرسد فعالیت ورزشی (IHG) میتواند سبب کاهش فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشارخونی (24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی) شود. همچنین مشخص گردید کاهش فشارخون، همیشه همراه با کاهش مقاومت عروقی نیست و ممکن است عوامل مؤثر دیگری در این زمینه نقش داشته باشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |