دوره 24، شماره 11 - ( بهمن 1395 )                   جلد 24 شماره 11 صفحات 924-937 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

torabi zarchi M, Mirhosseini M. Investigation of Combination Effect of Magnesium Oxide and Iron Oxide Nanoparticles on the Growth And Morphology of the Bacteria Staphylococcus Aureus and Escherichia Coli in Juice. JSSU. 2017; 24 (11) :924-937
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3861-fa.html
ترابی زارچی مهدی، میرحسینی محبوبه. بررسی اثر ترکیبی نانوذرات اکسید منیزیم و اکسید آهن بر روی رشد و مورفولوژی باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوکو‌س اورئوس در آبمیوه. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (11) :924-937

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3861-fa.html


چکیده:   (5974 مشاهده)

مقدمه: نانوذرات فلزی یکی از مواد ضدباکتریایی هستند که در میان آن‌ها نانوذرات MgO و Fe2O3 نسبت به سایر نانوذرات، سمیت کمتری بر سلول‌های پستانداران دارند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر نانوذرات اکسید آهن و اکسید منیزیم به صورت ترکیبی و دستیابی به ترکیب بهینه دو نانوذره در مهار رشد دو باکتری Staphylococcus aureus و coli Escherichia در آبمیوه است.

روش بررسی: در این پژوهش تجربی و آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی ترکیب نانوذرات MgO و Fe2O3 بر باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوکو‌س اورئوس در محیط مایع ارزیابی و سپس اثر آن‌ها به‌صورت توأم در آبمیوه‌ های هویج، انار و سیب به‌صورت جداگانه به روش کلنی کانت بررسی شد. همچنین از میکروسکوپ الکترونی برای بررسی تغییرات مورفولوژیک استافیلوکوکو‌س اورئوس  و اشریشیاکلی پس از تیمار ضد میکروبی استفاده شد، سپس داده ها با استفاده از آزمون آماری One Way Annova تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد در محیط مایع، این نانوذرات باعث کاهش رشد هردو باکتری می‌شوند. مناسب‌ترین ترکیب ضدباکتریایی این دو نانوذره Fe2O3 0/5+ MgO 1/5 بود؛ حساسیت استافیلوکوکو‌س اورئوس نسبت به اشریشیاکلی در برابر نانوذرات بیشتر بود. یافته‌های پژوهش در مورد آبمیوه‌ ها نشان داد که اثر ترکیبی دو نانوذره باعث کاهش رشد دو باکتری می‌شود. اثر ترکیبی از نانوذرات اکسید آهن و اکسید منیزیم باعث تخریب غشای سلولی و در نتیجه نشت محتویات داخل سلولی و در نهایت مرگ سلول‌های باکتریایی می‌شود.

نتیجه‌گیری: نانوذرات اکسید آهن و اکسید منیزیم در غلظت­های مجاز، اثر قابل‌ توجهی بر باکتری‌ های اشریشیاکلی و استافیلوکوکو‌س اورئوس دارند.

متن کامل [PDF 1033 kb]   (2761 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1395/6/7 | پذیرش: 1395/9/20 | انتشار: 1396/2/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb