مقدمه: کورکومین یک ماده شیمیایی به رنگ زرد روشن است که توسط برخی از گیاهان مانند زردچوبه (Tumeric) تولید میشود. اثرات ضدالتهابی کورکومین در برخی از مطالعات ثبت شده است. این مطالعه به منظور بررسی اثرات کورکومین بر عملکرد فیزیولوژیکی مونوسیتهای خون رت انجام گرفت.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه تجربی است. جامعه مورد مطالعه شامل 20 رأس رت ویستار است که بهطور تصادفی به دو گروه تیمار و کنترل تقسیم شدند. از روز اول کورکومین با دوز 200 میلیگرم/ کیلوگرم به صورت خوراکی به مدت چهار هفته به گروه تیمار داده شد. موشهای گروه کنترل PBS را در همان حجم دریافت کردند. در پایان از موشها خونگیری شد و مونوسیتها تحت یک گرادیانفایکول جدا شدند. مونوسیتهای جدا شده با مخمر اپسونیزه به چالش کشیده شدند و عملکرد آنها مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مونوسیتهای جدا شده از گروه کنترل و تیمار، هیچ تفاوت معنیداری در فاگوسیتوز پس از چالش با مخمر اپسونیزه ندارند (0/1 (P= . با این وجود، انفجار تنفسی (0/009 (P= و تولید نیتریک اکساید (0/03 (P= در موشهایی که کورکومین دریافت کردهاند نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری کاهش یافت. البته فعالیت زیستی مونوسیتهای گروه درمانی نسبت به مونوسیتهای گروه شاهد بیشتر بود (0/0001 (P=.
نتیجهگیری: در مجموع به نظر میرسد که کورکومین یک منبع طبیعی برای تعدیل عملکرد مونوسیتها به ویژه در بیماریهای خود ایمنی است به طوری که افزایش فعالیت مونوسیتها منجر به ایجاد شرایط ایمونوپاتولوژیک میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمونولوژی دریافت: 1395/5/5 | پذیرش: 1395/10/18 | انتشار: 1396/5/16