دوره 24، شماره 3 - ( خرداد 1395 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 268-261 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (12793 مشاهده)

مقدمه: کمبود ویتامین D علاوه بر اینکه در ایجاد استئوپروز، استئومالاسی و شکستگی ها نقش دارد هم اکنون ارتباط آن با بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی از سرطان‌ها نیز نشان داده شده است. با توجه به اهمیت این ویتامین در سلامت، مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی کمبود ویتامین D در مراجعه کنندگان به آزمایشگاه‌های شهر ایوان در سال‌های 1393 و 1394 انجام شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی مراجعه کنندگان به آزمایشگاه‌های شهر ایوان در سال‌های 1393 و 1394 انجام شد. اندازه‌گیری 25- هیدروکسی ویتامین D به روش الایزا صورت گرفت و داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 17 با استفاده از آزمون‌های توصیفی و تحلیلی آنالیز شدند.

نتایج: از 2919 نفر شرکت‌کننده در مطالعه، 2053 نفر(3/70%) زن بودند. میانگین سنی افراد 1/17±25/36 سال(با دامنه 1-92) بود. شیوع کلی کمبود ویتامین D در مراجعه‌کنندگان به آزمایشگاه‌های شهر ایوان حدود 62% برآورد گردید. کمبود شدید و متوسط ویتامین D به ترتیب 4/10 و 5/51 به دست آمد. شیوع کمبود ویتامین در سنین 1-6، 7-18، 19-60 و بالای 60 سال به ترتیب 45، 59، 64 و 58 درصد برآورد گردید. میانگین سطح ویتامین دی 79/18±25/36 ng/ml محاسبه شد. در بررسی ارتباط کمبود ویتامین D با سن و جنس از نظر آماری ارتباط معنی دار بود.

نتیجه‌گیری: شیوع کمبود ویتامین D بالا می‌باشد، لذا تدابیر مداخله‌ای برای جلوگیری از عوارض کمبود ویتامین D مانند درمان دارویی و ایجاد برنامه‌های غنی سازی مواد غذایی به منظور افزایش دریافت ویتامین D ضروری به نظر می‌رسد.

متن کامل [PDF 500 kb]   (1893 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1395/1/25 | پذیرش: 1395/4/19 | انتشار: 1395/5/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.