مقدمه: آسم یک بیماری التهابی مزمن راههای هوایی است که شیوع بالایی در بین کودکان پیش از سنین مدرسه رفتن دارد. با توجه به اینکه در مطالعات مختلف نتایج متناقضی مبنی بر تاثیر این بیماری بر شاخصهای پوسیدگی گزارش شده است، هدف از این مطالعه مقایسه DMFT در کودکان آسمی و سالم است.
روش بررسی: این مطالعه بر روی 46 کودک شش تا دوازده سال مبتلا به آسم و 47 کودک سالم همخوان انجام گرفت. در کودکان آسمی شدت بیماری، نوع و دوز اسپری استنشاقی مصرفی، مدت زمان استفاده، تعداد دفعات و تکنیک استفاده از اسپری و شستشوی دهان بعد از استفاده از اسپری مورد بررسی قرار گرفت. شاخص پوسیدگی یا DMFT، پلاک دندانی و التهاب لثه نیز در هر دو گروه ثبت شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 22 و آزمونهای آماری Mann-Whitney و Chi-Square و رگرسیون لوجستیک تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: تفاوت معنیداری بین شاخص DMFT(804/0 =P.value) در گروه کودکان آسمی وسالم مشاهده نشد، البته نتایج نشان داد شدت آسم(007/0=P.value) و همچنین تکنیک استفاده از دارو(002/0 P.value=) میتواند به طور معنیداری بر پوسیدگی دندانی تاثیرگذار باشد، اما رابطه معنیداری بین نوع و دوز اسپری، مدت زمان و تعداد دفعات استفاده از اسپری و شاخصهای پوسیدگی وجود نداشت(05/0<P.value).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج این مطالعه شاخص DMFT در کودکان آسمی در مقایسه کودکان سالم تفاوت معنیداری نداشت، بنابراین بهبود در سرویس خدمات دندانپزشکی، برنامهریزی و انجام مواردی از قبیل آموزش، پیشگیری و درمان به منظور سلامت دهان و دندان کودکان در آینده کاملاً ضروری به نظر میرسد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |