دوره 24، شماره 1 - ( فروردین 1395 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrololoomi Z, Bemanian M, Ghafourifard R, Ahmadi B. Evaluation and Comparison of DMFT in Asthmatic and non-asthmatic 6-12 Year Old Children in Yazd. JSSU 2016; 24 (1) :23-33
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3621-fa.html
بحرالعلومی زهرا، بمانیان محمدحسن، غفوری فرد رؤیا، احمدی بهاره. بررسی و مقایسه DMFT در کودکان شش تا دوازده سال مبتلا به آسم و سالم در شهر یزد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (1) :23-33

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3621-fa.html


چکیده:   (6248 مشاهده)

مقدمه: آسم یک بیماری التهابی مزمن راه‌های هوایی است که شیوع بالایی در بین کودکان پیش از سنین مدرسه رفتن دارد. با توجه به اینکه در مطالعات مختلف نتایج متناقضی مبنی بر تاثیر این بیماری بر شاخص‌های پوسیدگی گزارش شده است، هدف از این مطالعه مقایسه DMFT در کودکان آسمی و سالم است.

روش بررسی: این مطالعه بر روی 46 کودک شش تا دوازده سال مبتلا به آسم و 47 کودک سالم همخوان انجام گرفت. در کودکان آسمی شدت بیماری، نوع و دوز اسپری استنشاقی مصرفی، مدت زمان استفاده، تعداد دفعات و تکنیک استفاده از اسپری و شستشوی دهان بعد از استفاده از اسپری مورد بررسی قرار گرفت. شاخص پوسیدگی یا DMFT، پلاک دندانی و التهاب لثه نیز در هر دو گروه ثبت شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 و آزمون‌های آماری Mann-Whitney و Chi-Square و رگرسیون لوجستیک تجزیه و تحلیل شد.

نتایج: تفاوت معنی‌داری بین شاخص DMFT(804/0 =P.value) در گروه کودکان آسمی وسالم مشاهده نشد، البته نتایج نشان داد شدت آسم(007/0=P.value) و همچنین تکنیک استفاده از دارو(002/0 P.value=) می‌تواند به طور معنی‌داری بر پوسیدگی دندانی تاثیرگذار باشد، اما رابطه معنی‌داری بین نوع و دوز اسپری، مدت زمان و تعداد دفعات استفاده از اسپری و شاخص‌های پوسیدگی وجود نداشت(05/0<P.value).

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه شاخص DMFT در کودکان آسمی در مقایسه کودکان سالم تفاوت معنی‌داری نداشت، بنابراین بهبود در سرویس خدمات دندانپزشکی، برنامه‌ریزی و انجام مواردی از قبیل آموزش، پیشگیری و درمان به منظور سلامت دهان و دندان کودکان در آینده کاملاً ضروری به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: پوسیدگی دندانی، آسم، DMFT
متن کامل [PDF 1194 kb]   (2395 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1394/11/28 | پذیرش: 1395/2/22 | انتشار: 1395/2/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb