مقدمه: اختلال در عملکرد پلاکتها و پروتئینهای انعقادی منجربه ایجاد بیماریهای خونریزیدهنده ارثی میشود. با توجه به اهمیت این بیماریها هدف مطالعه حاضر بررسی سلامت دهان و نحوه مدیریت خونریزی در بیماران مبتلا به بیماریهای خونریزی دهنده ارثی در شهر تهران در سال 1394بود.
روش بررسی: در این مطالعه مقایسهای شاخصهای سلامت دهان و دندان 68 بیمار هموفیلی به عنوان گروه مورد با 50 فرد سالم، به عنوان گروه کنترل مقایسه شد. بدینصورت که افراد در گروهها از نظر سن و جنس همسان شدند. شاخص DMFT/Sو GI (شاخص پوسیدگی و ایندکس التهاب لثه)افراد ثبت گردید و نحوه مدیریت خونریزی بعد از اقدامات دندان پزشکی با مطالعه پرونده و مصاحبه ثبت گردید. جهت تحلیل اطلاعات از نرمافزار SPSS نسخه 16 استفاده و سطح معنیداری 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایج:میانگین سنی افراد در گروه بیماران94/2±54/12 و در گروه سالم 1/3±50/12سال بود.در گروه بیماران هموفیلی شاخصهای DMFT، DMFS وGIبالاتر از گروه سالم بود. با افزایش سن بیماران، شاخص التهاب لثه(GI) به صورت معنیداری افزایش یافته بود(001/0=p)به نحوی که در افراد بالای 15 سال 70 درصد التهاب لثه درجه سه وجود داشت.
نتیجهگیری: به منظور پیشگیری از پوسیدگی دندانها و کاهش نیاز بیماران مبتلا به هموفیلی به اقدامات دندان پزشکی ، دادن آگاهیهای لازم به بیماران و والدین آنها جهت کاهش شاخص DMFT/Sو GI و مراجعه منظم به دندانپزشک امری لازم و ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |