دوره 25، شماره 3 - ( خرداد 1396 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 170-162 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadijahromi L, inaloo S, raeesi H. Prevalence of Autism among Epileptic Children Referring to Imam Reza Clinic and Comparing to Control Group (non Epileptic Children) During2013-2014. JSSU 2017; 25 (3) :162-170
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3583-fa.html
محمدی جهرمی لیلا السادات، اینالو سرور، رئیسی هادی. بررسی میزان شیوع اوتیسم در کودکان مبتلا به صرع مراجعه کننده به درمانگاه امام رضا (ع) و مقایسه با گروه کنترل (کودکان غیر مبتلا به صرع) در سال 1392 . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (3) :162-170

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3583-fa.html


چکیده:   (6790 مشاهده)
مقدمه: ارتباط بین بیماری اوتیسم و صرع تقریباً مشخص شده است به طوری که شیوع اوتیسم در میان کودکان مبتلا به صرع نسبت به کودکان غیر مبتلا بیشتر است. هدف از اجرای این پژوهش تعیین میزان شیوع اوتیسم در کودکان مبتلا به صرع و مقایسه آن با کودکان غیر مبتلا و بررسی ریسک فاکتورهایی که شانس ابتلا به اوتیسم را در بیماران صرعی افزایش می‌دهند است.
روش بررسی: در این مطالعه مورد شاهدی برای 160 کودک مبتلا به صرع با سن 4 سال به بالا که به واحد مغز و اعصاب کودکان درمانگاه امام رضا در شیراز مراجعه کرده بودند پرسشنامه مربوط به مشخصات تشنج و اوتیسم و برای 160 کودک غیر مبتلا به صرع که به سایر درمانگاه‌های اطفال مراجعه کردند به عنوان گروه کنترل پرسشنامه غربالگری اوتیسم تکمیل شد که این پرسشنامه بر اساس معیارهای تشخیصی اوتیسم مطابق جدولDSM IV-TR طراحی شده بود و موارد مشکوک بر اساس ان مورد تائید یا رد توسط متخصصین مغز و اعصاب و اعصاب و روان قرار گرفتند.
نتایج: از بین 160 کودک مبتلا به صرع 12 نفر مبتلا به اوتیسم بودند در حالی که در گروه کنترل موردی از اوتیسم گزارش نشد که این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار بود. همچنین بین میزان شیوع اوتیسم در کودکان مبتلا به صرع با سن شروع تشنج، یافته‌های MRI-CT و علت تشنج ارتباط معنا‌دار دیده شد ولی با سایر مشخصه‌های تشنج ارتباط معنی‌دارییافت نشد.
نتیجه‌گیری: شیوع اوتیسم در کودکان مبتلا به صرع از کودکان غیرمبتلا به صرع بیشتر است و هرچه سن شروع تشنج کمتر باشد میزان شیوع اوتیسم افزایش می‌یابد. همچنین با افزایش شیوع یافته‌های غیرطبیعی سی تی و ام ار آی و نیزعلت‌هایشناختهشدهصرع، شیوع اوتیسم در کودکان مبتلا به صرع بیشتر می‌شود. عدم ارتباط برخی دیگر از مشخصه‌های تشنج با شیوع اوتیسم می‌تواند به دلیل تعداد کم کودکان مبتلا به اوتیسم شناخته شده در مطالعه حاضر نسبت به مطالعات قبل باشد.
واژه‌های کلیدی: صرع، اوتیسم، کودکان مبتلا به صرع
متن کامل [PDF 527 kb]   (2833 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اطفال
دریافت: 1394/11/4 | پذیرش: 1395/3/16 | انتشار: 1396/5/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb