مقدمه: صرع به مجموعهای از اختلالات سیستم اعصاب مرکزی گفته میشود که به صورت تشنجات ناگهانی، زودگذر، تکرار شونده و غیرقابل پیشبینی با منشأ حسی- حرکتی و اتونوم ظاهر میشود. استاتینها گروهی از داروهای کاهنده کلسترول خون هستند، با توجه به اثرات ضدالتهابی و باز کننده عروق سلولهای مغزی استاتینها در مطالعات گذشته، هدف از این مطالعه بررسی اثر آتروواستاتین بر تشنج ناشی از پنتیلن تترازول در موشهای کوچک آزمایشگاهی نر گنادکتومی شده بود.
روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 36 موشهای سوری نر کوچک نژاد NMRI با وزن 35-30 گرم انجام شد. موشها به دو گروه سالم و گنادکتومی تقسیم شدند. در گروه گونادکتومی عمل جراحی حذف بیضهها صورت گرفت. گروه DMSO یا حلال دارو
(cc3/0) و گروه تحت درمان، داروی آتورواستاتین با دوز mg/kg10 به صورت داخل صفاقی و 30 دقیقه بعد، پنتیلن تترازول (ptz) mg/kg80 را دریافت کردند. تمامی تزریقات به صورت داخل صفاقی بود. پس از تزریق پنتیلن تترازول مدتزمان شروع تشنج (آستانه) ثبت شد. دادهها با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی به کمک نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل شد(05/0p<).
نتایج: داروی آتورواستاتین در گروه سالم و گنادکتومی سبب افزایش معنیدار مدتزمان شروع تشنج (آستانه) نسبت به گروه DMSO یا حلال دارو گردید و از طرفی موشهای گنادکتومی شده کاهش معنیداری را در مدتزمان شروع تشنج نسبت به موشهای سالم نشان دادند(01/0p<).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج این تحقیق به نظر میرسد که داروی آتورواستاتین اثرات ضد تشنجی دارد و ایجاد گنادکتومی سبب افزایش تشنج میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |