دوره 24، شماره 2 - ( اردیبهشت 1395 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 163-156 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5908 مشاهده)

مقدمه: از اصلی‌ترین عوارض جراحی زیبایی بینی ادم و اکیموز پری اوربیتال پس از جراحی است. لترال اوستئوتومی اصلی­ترین عامل ایجاد این عوارض است. در استئوتومی اندونازال می‌توان قبل از استئوتومی ابتدا ساب پریوستال تونل ایجاد کرد، با این پیش‌فرض که استئوتومی آسیب کمتری به بافت‌ها وارد کند و میزان ادم و اکیموز پس از عمل کاهش پیدا کند. این مطالعه به منظور مقایسه میزان ادم و اکیموز در دو حالت استئوتومی با و بدون تونل ساب پریوستال انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه 102 بیمار تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار گرفتند. در هر بیمار در یک سمت با انتخاب تصادفی قبل از لترال اوستئوتومی، تونل ساب پریوستال توسط پریوست الواتور و در سمت مقابل لترال استئوتومی بدون ساب پریوستال تونل ایجاد شد. بقیه جراحی در هر دو سمت یکسان انجام شد. بیماران در روزهای دوم و هفتم پس از عمل جراحی ویزیت شدند و میزان ادم و اکیموز پری اوربیتال توسط جراحی که از سمت دارای تونل ساب پریوستال بی اطلاع بود، نمره‌دهی شده و نتایج مورد مقایسه قرار گرفتند.

نتایج: طبق آنالیز آماری انجام گرفته، رابطه معنی‌داری بین میزان ادم پری اوربیتال در سمت دارای تونل ساب پریوستال و سمت فاقد تونل ساب پریوستال در روزهای دوم و هفتم پس از عمل جراحی، وجود نداشت(252/0P value= و 096/0P value=). همچنین رابطه معنی‌داری بین میزان+اکیموز پری‌اوربیتال در سمت دارای تونل ساب پریوستال و سمت فاقد تونل ساب پریوستال در روزهای دوم و هفتم پس از عمل جراحی مشاهده نشد(094/0P value= و 783/0P value=).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه ارتباط معنی‌داری بین ایجاد تونل ساب پریوستال و میزان ادم و اکیموز پری اوربیتال در روز‌های پس از عمل جراحی وجود ندارد و میزان آن را بیشتر یا کمتر نمی‌کند.

متن کامل [PDF 480 kb]   (1699 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1394/9/8 | پذیرش: 1395/1/21 | انتشار: 1395/4/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.