دوره 23، شماره 4 - ( تیر 1394 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 2082-2070 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6255 مشاهده)
مقدمه: زیست شناسان از نانوذرات اکسیدروی (ZnO) به طور فزاینده‌ای در کاربردهای زیستی استفاده کرده‌اند. هداف این تحقیق امکان سنجی ساخت نانوذرات اکسیدروی به روش آسیاکاری پرانرژی و بررسی خاصیت ضدمیکروبی آنها می‌باشد. روش بررسی: روش آسیاکاری پر انرژی برای تولید نانوذرات اکسیدروی از پودر میکرونی آن مورد استفاده قرار گرفت. سپس حالت فازی، مورفولوژی و اندازه نانوذرات اکسیدروی سنتز شده با دستگاه (Particle Size Analyzer PSA:)، پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف سنج مرئی- فرابنش (UV- Vis) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید روی علیه باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس آرئوس بررسی گردید. نتایج: بررسی ویژگی نانوذرات اکسید روی سنتزی نشان داد که اندازه نانوذرات در محدوده 20 تا 90 نانومتر قرار دارد و مورفولوژی آنها به صورت نانومیله و نانوذره با سطح مقطع چند وجهی است. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات اثر ضد میکروبی افزایش یافته و باکتری استافیلوکوکوس آرئوس در غلظت‌های 6 و 10 میلی‌مولار به ترتیب 5/0±3 و 5/0±7 میلی‌متر قطر هاله عدم رشد داشته است. MIC و MBC نانوذرات اکسیدروی تهیه شده برای باکتری استافیلوکوکوس آرئوس به ترتیب0±5/2 و 0±3 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و برای باکتری اشریشیاکلی 0±5/7 و 0±8 به دست آمد. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که می‌توان نانوذرات و نانومیله‌های اکسیدروی را با اعمال فرآیند آسیاکاری پر انرژی روی ذرات میکرونی اکسیدروی تهیه کرد. همچنین بر اساس نتایج به دست آمده می‌توان از آنها در بسته‌بندی مواد غذایی و فرآیند محافظت از مواد غذایی استفاده کرد.
متن کامل [PDF 783 kb]   (2989 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1393/6/18 | پذیرش: 1393/11/13 | انتشار: 1394/4/14

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.