دوره 23، شماره 2 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 1915-1926 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi S, Azhari S, Jafarzadeh H, Rakhshandeh H, Mazlom R. The Effect of Oral Capsules of Saffron on Anxiety and Fatigue During the First Stage of Labor. JSSU. 2015; 23 (2) :1915-1926
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2904-fa.html
احمدی صدیقه، اظهری صدیقه، جعفرزاده حوریه، رخشنده حسن، مظلوم سیدرضا. بررسی تأثیر کپسول خوراکی زعفران بر اضطراب و خستگی مرحله اول زایمان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (2) :1915-1926

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2904-fa.html


چکیده:   (6926 مشاهده)
مقدمه: اضطراب شایع‌ترین واکنش عاطفی زنان طی زایمان می‌باشد که باعث طولانی شدن سیر زایمان و ایجاد خستگی در مادر می‌شود. لذا با توجه به تلاش‌های فعلی جهت یافتن روش‌های کاهش اضطراب حین زایمان و نیز گرایش امروزی به گیاهان دارویی، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر کپسول خوراکی زعفران بر اضطراب و خستگی مرحله اول زایمان انجام شد. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی سه سوکور، در سال 93- 1392 بر روی 60 زن نخست زای واجد شرایط مطالعه، در بیمارستان هفده شهریور شهر مشهد انجام شد. واحدهای پژوهش به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. با شروع فاز فعال زایمان، یک عدد از کپسول‌های مورد نظر(مشخص شده با کد) توسط واحد پژوهش مصرف شد. میزان خستگی و اضطراب، یکبار در ابتدای پژوهش و سپس هر دو ساعت تا پایان مرحله اول زایمان و با استفاده از با مقیاس دیداری، اندازه‌گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی و با استفاده از آزمون‌های کای اسکوئر، تی مستقل، من ویتنی و آمار چند متغیره انجام شد. نتایج: میانگین نمره اضطراب در گروه مصرف‌کننده زعفران 4/16±1/26 و در گروه دارونما 8/18±9/43 بود که در گروه زعفران به طور معنی‌داری نسبت به دارو نما کمتر بود (000/0p=). میانگین نمره خستگی در گروه مصرف کننده زعفران(9/20±7/57) نسبت به گروه دارونما (4/21±8/73) به طور معنی‌داری کمتر بود (004/0p=). در هیچ یک از واحدهای پژوهش در هر دو گروه، عارضه مادری مانند هیپرتون شدن رحم و عوارض نوزادی گزارش نشد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که زعفران می‌تواند باعث کاهش میزان اضطراب و خستگی هنگام زایمان شود.
واژه‌های کلیدی: زعفران، اضطراب، خستگی زایمان
متن کامل [PDF 444 kb]   (1869 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: زنان و زایمان
دریافت: 1393/5/20 | پذیرش: 1393/7/26 | انتشار: 1394/2/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb