Navabi N, Zahedi M, Salahi S, Azimzadeh S. Evaluation the Effect of Periodental Supplement on Prevention of Gastrointestinal Infection of Helicobacter Pylori. JSSU 2015; 23 (6) :597-605
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2894-fa.html
نوابی نادر، زاهدی محمد جواد، صلاحی ساسان، عظیم زاده شهریار. ارزیابی تأثیرمکمل درمان پریودونتال بر جلوگیری از عود مجدد عفونت گوارشی هلیکوباکتر پیلوری
. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (6) :597-605
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2894-fa.html
چکیده: (5805 مشاهده)
مقدمه: حفره دهان به عنوان مخزنی برای هلیکوباکتر پیلوری و عامل محتملی برای عدم موفقیت درمان سه دارویی عفونت گوارشی آن مطرح گردیده است. اطلاعات مربوط به نقش پلاک دندانی در این عود مجدد متناقض است و گزارشات معدودی دال بر ارتباط میان کنترل پلاک دندانی و عود عفونت گوارشی Hp در دست میباشد. در مطالعه حاضر، تأثیر انجام درمان پریودونتال به عنوان مکمل درمان سه دارویی در ریشهکن نمودن عفونت گوارشی Hp مورد ارزیابی قرار گرفته است.
روش بررسی: درکارآزمایی بالینی تصادفی شده و یکسوکور، 50 بیمار به صورت تصادفی در گروه مداخله و کنترل(هر گروه 25 بیمار) قرار گرفتند. پس از تکمیل درمان سه دارویی برای تمام بیماران و انجام درمان پریودونتال برای بیماران گروه مداخله در یک فاصله زمانی بین 12-8 ماه تست تنفسی اوره آز(UBT) برای کلیه بیماران انجام گردید. برای یافتن ارتباط معنیدار میان دو گروه از آزمون رگرسیون پواسون و ضریب Relative Ratio استفاده گردید.
نتایج: نتایج به دست آمده نشان میدهد که میزان موفقیت در ریشهکن نمودن عفونت گوارشی Hp و عدم عود آن در گروه مداخله برابر 80 درصد و در گروه کنترل برابر 56 درصد میباشد اما این اختلاف معنیدار نیست(167/0p=).
نتیجهگیری: اضافه نمودن درمان پریودونتال، باعث افزایش معنیدار میزان موفقیت درمان سه دارویی در ریشهکن نمودن عفونت گوارشی Hp نمیگردد. اما با توجه به شواهد ناکافی در این زمینه، نیاز به انجام کارآزماییهای بالینی بیشتری احساس میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
دندانپزشکی دریافت: 1393/5/11 | پذیرش: 1394/3/3 | انتشار: 1394/6/21