Bashiri R, Ghadiri-Anari A, Hekmatimoghadam H, Dehghani A, Najarzadeh A. The Effect of Apple Vinegar on Lipid Profiles and Anthropometric Indices in Type 2 Diabetes Patients with Dyslipidemia: A Randomized Clinical Trial. JSSU 2014; 22 (5) :1543-1553
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2839-fa.html
بشیری ریحانه، قدیری اکرم، حکمتی مقدم سیدحسین، دهقانی علی، نجارزاده آزاده. بررسی تأثیر مصرف سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی خون و شاخصهای تنسنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیسلیپیدمی: یک کارآزمایی بالینی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1393; 22 (5) :1543-1553
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2839-fa.html
چکیده: (8033 مشاهده)
مقدمه: بیماری دیابت شایعترین و مهمترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیکی میباشد که روز به روز بر شیوع آن در جوامع مختلف افزوده میشود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخصهای تنسنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیسلیپیدمی اجرا شد.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی، 62 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به دیسلیپیدمی شرکت نمودند که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: 1) گروه دریافتکننده سرکه سیب (32 نفر) که روزانه 4 قاشق غذاخوری سرکه سیب (20 سیسی) مصرف میکردند و 2) گروه کنترل(30 نفر) که هیچ مداخلهای دریافت نمی کردند. در ابتدا و پایان هفته هشتم، دریافت غذایی، شاخصهای تنسنجی و نیز پروفایل لیپیدی سرم در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: میانگین کلسترول در دو گروه پس از مداخله با یکدیگر متفاوت نبود. میانگین کلسترول در گروه آزمون قبل و پس از مداخله به ترتیب 08/41±06/180 و 14/32±9/177 میلیگرم بر دسیلیتر و در گروه کنترل قبل و پس از مداخله به ترتیب 99/30±83/173 و 6/44±43/183 میلیگرم بر دسیلیتر بود(12/0p=). میانگین تغییرات تریگلیسیرید و LDL نیز پس از مداخله بین گروهها تفاوتی نداشت(05/0p<). همچنین در میانگین وزن، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر پس از مداخله نیز بین دو گروه تفاوتی مشاهده نگردید(05/0p<).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم تأثیر سرکه سیب بر روی شاخصهای تنسنجی و پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیسلیپیدمی میباشد.
نوع مطالعه:
کارآزمایی بالینی |
موضوع مقاله:
تغذیه دریافت: 1393/3/30 | پذیرش: 1393/8/18 | انتشار: 1393/9/10