Bahrami M, Afshari Z, Ahmadi F, Mohiti M, Jalali-Khanabadi B, Moradi A. Evaluation of Phenolic Content of Turmeric hydroalcoholic Extract in Iran by Singleton Method. JSSU 2013; 21 (3) :281-290
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2490-fa.html
بهرامی محمد، افشاری زهرا، احمدی فرشته، محیطی اردکانی محمد جواد، جلالی خان آبادی بمانعلی، مرادی علی. ارزیابی محتوای پلیفنولی عصاره آبی الکلی زردچوبه در ایران با روش سینگلتون. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (3) :281-290
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2490-fa.html
چکیده: (11633 مشاهده)
مقدمه: ترکیبات فنلی به عنوان متابولیتهای ضروری برای رشد و تولیدمثل گیاهان و همچنین مواد محافظت کننده در برابر عوامل آسیبزا نقش دارند. این ترکیبات منبع مهمی از آنتی اکسیدانها هستند که به عنوان مواد احیاء کننده و دهنده هیدروژن عمل میکنند. مصرف میوهها، سبزیجات و گیاهان غنی از ترکیبات پلیفنولی با کاهش مشخصی در خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر، سرطان و بیماریهای قلبی عروقی همراه میباشد. Curcuma longa یا زردچوبه (turmeric) گیاه منطقه استوایی است که به صورت بومی در جنوب و جنوب شرقی آسیا میروید. این گیاه به عنوان ادویه و داروی گیاهی در طب سنتی هندوستان استفاده شده است. اخیراً تحقیقات فراوانی در مورد خواص درمانی این گیاه انجام شده و در حال انجام است. زردچوبه دارای طیف گسترده از اثرات بیولوژیکی و فارماکولوژیکی شامل خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و اثرات ضدسرطانی میباشد. به نظر میرسد خواص فارماکولوژیکی آن مربوط به ترکیبات پلیفنلی موجود در این گیاه باشد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت تجربی و با چند بار تکرار روی عصاره آبی الکلی استخراج شده از ریشه زردچوبه انجام شده است و نتایج به صورت میانگین± انحراف معیار گزارش شد. در این مطالعه با استفاده از استاندارد اسید تانیک محتوای پلی-فنولی عصاره زردچوبه ارزیابی شد.
نتایج: یافتههای این مطالعه نشان داد که محتوای پلیفنولی هر میکروگرم از عصاره آبی الکلی استخراج شده برابر 051/0±59/0 میکرومول اسید تانیک میباشد.
نتیجهگیری: این بررسی نشان داد محتوای پلیفنلی عصاره آبی الکلی زردچوبه قابل توجه میباشد و به نظر میرسد محتوای
پلیفنولی آن به دلیل وجود ترکیبات کورکومینوئیدی موجود در گیاه زردچوبه باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1392/5/1 | پذیرش: 1392/7/13 | انتشار: 1392/7/13