چکیده: (11404 مشاهده)
مقدمه: ترکیبات فنلی به عنوان متابولیتهای ضروری برای رشد و تولیدمثل گیاهان و همچنین مواد محافظت کننده در برابر عوامل آسیبزا نقش دارند. این ترکیبات منبع مهمی از آنتی اکسیدانها هستند که به عنوان مواد احیاء کننده و دهنده هیدروژن عمل میکنند. مصرف میوهها، سبزیجات و گیاهان غنی از ترکیبات پلیفنولی با کاهش مشخصی در خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر، سرطان و بیماریهای قلبی عروقی همراه میباشد. Curcuma longa یا زردچوبه (turmeric) گیاه منطقه استوایی است که به صورت بومی در جنوب و جنوب شرقی آسیا میروید. این گیاه به عنوان ادویه و داروی گیاهی در طب سنتی هندوستان استفاده شده است. اخیراً تحقیقات فراوانی در مورد خواص درمانی این گیاه انجام شده و در حال انجام است. زردچوبه دارای طیف گسترده از اثرات بیولوژیکی و فارماکولوژیکی شامل خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و اثرات ضدسرطانی میباشد. به نظر میرسد خواص فارماکولوژیکی آن مربوط به ترکیبات پلیفنلی موجود در این گیاه باشد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت تجربی و با چند بار تکرار روی عصاره آبی الکلی استخراج شده از ریشه زردچوبه انجام شده است و نتایج به صورت میانگین± انحراف معیار گزارش شد. در این مطالعه با استفاده از استاندارد اسید تانیک محتوای پلی-فنولی عصاره زردچوبه ارزیابی شد.
نتایج: یافتههای این مطالعه نشان داد که محتوای پلیفنولی هر میکروگرم از عصاره آبی الکلی استخراج شده برابر 051/0±59/0 میکرومول اسید تانیک میباشد.
نتیجهگیری: این بررسی نشان داد محتوای پلیفنلی عصاره آبی الکلی زردچوبه قابل توجه میباشد و به نظر میرسد محتوای
پلیفنولی آن به دلیل وجود ترکیبات کورکومینوئیدی موجود در گیاه زردچوبه باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1392/5/1 | پذیرش: 1392/7/13 | انتشار: 1392/7/13