دوره 21، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1392 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 290-281 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (11404 مشاهده)
مقدمه: ترکیبات فنلی به عنوان متابولیت‌های ضروری برای رشد و تولیدمثل گیاهان و همچنین مواد محافظت کننده در برابر عوامل آسیب‌زا نقش دارند. این ترکیبات منبع مهمی از آنتی اکسیدان‌ها هستند که به عنوان مواد احیاء کننده و دهنده هیدروژن عمل می‌کنند. مصرف میوه‌ها، سبزیجات و گیاهان غنی از ترکیبات پلی‌فنولی با کاهش مشخصی در خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی همراه می‌باشد. Curcuma longa یا زردچوبه (turmeric) گیاه منطقه استوایی است که به صورت بومی در جنوب و جنوب شرقی آسیا می‌روید. این گیاه به عنوان ادویه و داروی گیاهی در طب سنتی هندوستان استفاده شده است. اخیراً تحقیقات فراوانی در مورد خواص درمانی این گیاه انجام شده و در حال انجام است. زردچوبه دارای طیف گسترده از اثرات بیولوژیکی و فارماکولوژیکی شامل خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و اثرات ضدسرطانی می‌باشد. به نظر می‌رسد خواص فارماکولوژیکی آن مربوط به ترکیبات پلی‌فنلی موجود در این گیاه باشد. روش بررسی: این مطالعه به صورت تجربی و با چند بار تکرار روی عصاره آبی الکلی استخراج شده از ریشه زردچوبه انجام شده است و نتایج به صورت میانگین± انحراف معیار گزارش شد. در این مطالعه با استفاده از استاندارد اسید تانیک محتوای پلی-فنولی عصاره زردچوبه ارزیابی شد. نتایج: یافته‌های این مطالعه نشان داد که محتوای پلی‌فنولی هر میکروگرم از عصاره آبی الکلی استخراج شده برابر 051/0±59/0 میکرومول اسید تانیک می‌باشد. نتیجه‌گیری: این بررسی نشان داد محتوای پلی‌فنلی عصاره آبی الکلی زردچوبه قابل توجه می‌باشد و به نظر می‌رسد محتوای پلی‌فنولی آن به دلیل وجود ترکیبات کورکومینوئیدی موجود در گیاه زردچوبه باشد.
متن کامل [PDF 571 kb]   (7153 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/5/1 | پذیرش: 1392/7/13 | انتشار: 1392/7/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.