دوره 22، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1393 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 939-928 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (9632 مشاهده)
مقدمه: اثر فعالیت بدنی همراه با مصرف مکمل‌ها بر کاهش اثر رادیکال‌های آزاد شده به خوبی شناخته شده نیست. از آنجا که خرفه یکی از غنی‌ترین منبع نباتی امگا-3 و مواد آنتی‌اکسیدانی است، هدف پژوهش حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین به همراه مصرف خرفه بر شاخص‌های پراکسیدانی و آنتی‌اکسیدانی (MDA، SOD، CAT) در بیماران دیابتی بود. روش بررسی: 28 زن کم تحرک مبتلا به دیابت نوع 2 با میانگین سنی 50 سال به طور تصادفی به 4 گروه کنترل، تمرین، مکمل و تمرین همراه با مکمل تقسیم شدند. برنامه گروه تمرین شامل 75-60 دقیقه تمرین هوازی، 3 جلسه در هفته با ضربان قلب 70-50% حداکثر ضربان قلب بود. گروه مکمل و تمرین همراه با مکمل، پیش از تمرین هوازی، 5 گرم خرفه همراه با ناهار مصرف و با فاصله زمانی 3 ساعت به تمرین می‌پرداختند. همچنین 5/2 گرم خرفه همراه شام مصرف می‌کردند. خون‌گیری قبل و بعد از 8 هفته به دنبال 14-12 ساعت ناشتایی شبانه انجام شد. نتایج: MDA پس از 8 هفته در گروه‌های تمرین، مکمل و تمرین همراه با مکمل کاهش و سطوح SOD و CAT افزایش معنی‌داری یافت (05/0≥p). همچنین پس از 8 هفته بین مقادیر MDA در گروه تمرین و تمرین همراه با مکمل، اختلاف معنی‌داری مشاهده گردید (015/0=p). نتیجه‌گیری: تمرینات هوازی به همراه مصرف خرفه می‌تواند باعث بهبود تعادل پراکسیدانی و آنتی‌اکسیدانی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شده و از استرس اکسایشی ناشی از ورزش و همچنین بیماری دیابت جلوگیری کند.
متن کامل [PDF 610 kb]   (2675 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1392/4/5 | پذیرش: 1392/10/7 | انتشار: 1393/1/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.