اسدی شهاب الدین، محیطی اردکانی جواد، پوررجب فاطمه، زواررضا جواد، مرادی علی. تأثیر عصاره زردچوبه بر جابجایی ناقل غشایی گلوکز، ایزوتایپ IV (Glut4) در سلولهای تمایز یافته C2C12. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (2) :216-225
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2429-fa.html
چکیده: (11015 مشاهده)
مقدمه: کرکمین، ترکیب فنولیک اصلی موجود در گیاه زردچوبه است که سالهای متمادی در طب سنتی هند مورد استفاده قرار میگرفته است. در سالهای اخیر تحقیقاتی در زمینه اثرات کرکمین در جلوگیری از افزایش قند خون در مدلهای حیوانی گزارش شده است، هر چند اساس مولکولی این اثرات به خوبی مشخص نشده است. در مطالعه حاضر اثر کرکمین در جلوگیری از افزایش قند خون در سلولهای عضلانی رده C2C12مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: امیوتیوبهای C2C12 در روز ششم تمایز به مدت ۱/۵ ساعت تحت تأثیر غلظت ۱/۴۷ میلیگرم بر دسی لیتر (40 میکرومولار) کرکمین قرار گرفتند. سپس از سلولها هموژن تهیه و با سانتریفیوژ در دورهای بالا، اجزاء سیتوزولی و غشایی
جدا شدند. غلظت تام فراکشنها با کمک روش برادفورد اندازهگیری و سپس پروتئینها از طریق الکتروفورز بر روی ژل پلیاکریلامید جداسازی و در نهایت با کمک وسترن بلات میزان Glut4تعیین مقدار شد. دادههای به دست آمده با استفاده از برنامه نرمافزاری دستگاه Gel documentation، SPSS و آزمون آماری Anova مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: مقایسه سطح Glut4 در سلولهای C2C12 نشان دادند که در میوتیوبهایی که به مدت ۱/۵ ساعت تحت تأثیر ۱/۴۷ میلیگرم بر دسی لیتر (۴۰ میکرومولار) کرکمین قرار گرفته بودند، میزان Glut4 در هر دو جزء سیتوزولی و غشایی نسبت به گروه شاهد افزایش یافته و این افزایش در فاصله اطمینان ۹۵% معنیدار بود.
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان میدهد که عصاره زردچوبه میتواند انتقال غشایی Glut4 را در میوتیوبهای C2C12 تحریک کند و بیانگر این میباشد که عصاره زردچوبه قادر است به نقش تنظیمی سلولهای فوق در متابولیسم گلوکز کمک نماید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1392/3/13 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6