دوره 21، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1392 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 750-742 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7070 مشاهده)
مقدمه: کلیه مواد غیرآنزیمی موجود در سرم خون که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام نامیده می‌شود. این مواد، بدن را در مقابل آسیب‌های حاصل از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. این تحقیق با هدف مقایسه ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم بیماران دیابتی نوع 2 و افراد سالم انجام شد. روش بررسی: این مطالعه مورد ـ شاهدی بر روی 30 بیمار دیابتی نوع 2 به عنوان گروه مورد و 30 فرد سالم که از لحاظ سن و جنس و سایر معیارهای ورود با افراد گروه مورد همتا بودند، انجام شد. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی سرم با استفاده از روش FRAP اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌هایT-test مستقل و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد. نتایج: ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم در افراد گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی‌داری نشان داد (001/0>p). بین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم و غلظت گلوکز سرم در بیماران دیابتی و افراد سالم ارتباط معکوسی وجود داشت، ولی این ارتباط در هیچکدام از دو گروه از نظر آماری معنی‌دار نبود. بین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام سرم و سن افراد از نظر آماری ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که در دیابت نوع 2 سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی بدن دچار ضعف می‌شود. با شناخت بیشتر از تغییر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی می‌توان اقدام مؤثر جهت کاهش عوارض دیابت در این بیماران انجام داد.
واژه‌های کلیدی: آنتی اکسیدان، دیابت، سرم
متن کامل [PDF 264 kb]   (2232 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/2/8 | پذیرش: 1392/9/4 | انتشار: 1392/11/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.