Abdollahi M, Entezari A, Khajeh Aminian M, Zare M. An Investigation on the Current Status of the Operation Recovery Rooms in Yazd Hospitals in 2010-2011. JSSU 2012; 20 (3) :361-70
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2069-fa.html
عبداللهی محمد حسن، انتظاری احمد، خواجه امینیان محمدرضا، زارع محمد حسین. بررسی وضعیت موجود ریکاوری اتاقهای عمل بیمارستانهای استان یزد در سال 1390-1389. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (3) :361-70
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2069-fa.html
چکیده: (11415 مشاهده)
مقدمه: بخش ریکاوری برای مراقبت از بیماران در مرحله بیدار شدن بعد از بیهوشی بوده و شرایط استاندارد باید رعایت گردد. ریکاوری باید در مجاورت اتاق عمل بوده و به راحتی امکان دسترسی به افراد ورزیده در زمینههای بیهوشی و جراحی وجود داشته باشد. این واحد باید دارای وسایل و تجهیزات کافی جهت نظارت و مانیتورینگ بیماران و داروهای مورد نیاز وهمچنین فضای مناسب و کافی باشد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت موجود ریکاوری اتاق عمل بیمارستانهای استان بوده تا در صورت مغایرت با استاندارد اقدامات لازم در خصوص استانداردسازی به عمل آید.
روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی است. متغیرهای مورد مطالعه در این پژوهش شامل وضعیت ساختمانی و فضای فیزیکی، تجهیزات و امکانات، تعداد تختها و تعداد پرسنل ریکاوری میباشد. نمونهگیری به روش سرشماری انجام گرفته است. ابزار گردآوری دادهها از طریق برگه مشاهده و چک لیست بوده و تجزیه و تحلیل دادهها با ستفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفته است.
نتایج: نتایج این پژوهش نشان داد که استانداردهای ساختمانی و فضای فیزیکی و استانداردهای پرسنلی از نظر نسبت پرسنل پرستاری به تعداد تخت ریکاوری در اکثر واحدها رعایت نشده است. استانداردهای تجهیزاتی با معیارهای بیان شده مطابقت دارد، ولی استفاده از تجهیزات تخصصی به ندرت دیده شده است.
نتیجهگیری: نتایج حاصله بیانگر این است که وضعیت ساختمانی اکثر ریکاوریها با معیارهای استاندارد مطابقت ندارد. رعایت استاندارهای تجهیزاتی در بخش ریکاوری بیمارستانها نیازمند یک بازنگری و فراهم نمودن امکانات و تجهیزات کنترلی برای پیشگیری از بروز عوارض مرحله پس از بیهوشی در بخش ریکاوری میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری دریافت: 1391/5/22 | انتشار: 1391/5/25