Pourmovahed Z, Kalani Z, Salimi T, Kargar M. Investigating the Effects of Defroxamine Injection on Physical Growth in Children with Thalassemia Major. JSSU 2012; 20 (2) :194-200
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1979-fa.html
پورموحد زهرا، کلانی زهره، سلیمی طاهره، کارگر مرضیه. بررسی اثر تزریق دفروکسامین بر رشد کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (2) :194-200
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1979-fa.html
چکیده: (8628 مشاهده)
مقدمه: بتا تالاسمی یکی از شایعترین بیماریهای مزمن خونی در ایران است و افراد مبتلا جهت درمان به تزریق خون و تخلیه آهن نیاز دارند. تحقیقات بیانگر آن است که تخلیه آهن به طور منظم میتواند در جلوگیری از اختلال رشد کودکان تالاسمیک موثر باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثر تزریق دفروکسامین(تخلیه کننده آهن) بر رشد جسمی کودکان مبتلا به تالاسمی ماژوربوده است.
روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعهای تحلیلی بوده که بر روی 500 کودک مبتلا به تالاسمی ماژور مراجعه کننده به مراکز تزریق خون شیراز انجام شد و نمونهها از طریق نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. از نمونه انتخاب شده تعداد بیمارانی که در پروتکل درمانی خود تزریق دفروکسامین داشتهاند گروه مواجهه یافته و بیمارانی که تزریق دفروکسامین نداشتهاند گروه مواجهه نیافته(کنترل) محسوب شده اند.ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بوده که از طریق مشاهده مستقیم و مصاحبه با والدین تکمیل گردید. سپس با استفاده از آزمونهای آماری استنباطی(مجذور کای و آنالیز واریانس) وSPSS اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاکی از آن بود که 8/62 درصد بیماران به طور منظم دفروکسامین را تزریق مینمودند و بین میانگین قد، وزن و دور بازو (001/0P=) و میانگین دور سر(02/0P=) در دو گروه مورد بررسی تفاوت معنیدار آماری مشاهده گردید.
نتیجهگیری: تخلیه آهن به طور موثر توسط تزریق دفروکسامین در سالهای اولیه زندگی یکی از راههای اصلی تأمین رشد جسمی کودکان تالاسمیک است و لازم است این درمان همراه با تزریق خون به طور منظم همراه باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1391/4/11 | انتشار: 1391/3/26