خوست ن, مشتاق عشق , ایمانی ا, علوی مجد ح. بررسی تأثیر ماساژ پاها بر درصد اشباع اکسیژن شریانی بیماران مبتلا به سکته مغزی بستری در بخش I.C.U بیمارستان شهدای تجریش در سال 1382. JSSU
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-179-en.html
Abstract: (199 Views)
مقدمه : عوامل تنش زای موجود در بخش مراقبت های ویژه سبب ایجاد تغییراتی در تنفس ، متابولیسم و مصرف اکسیژن می شوند. کنترل وضعیت اکسیژناسیون امری بسیار مهم در بیماران بستری در بخش I.C.U می باشد و در مقالات متعدد بر استفاده از درمانهای مکمل جهت ایجاد آرامش در بیماران تأکید شده است . هدف از این مطالعه تعیین تأثیر ماساژ پاها بر درصد اشباع اکسیژن شریانی بیماران مبتلا به سکته مغزی بستری در بخش I.C.U بیمارستان شهدای تجریش بوده است.
روش بررسی: این پژوهش به صورت نیمه تجربی بر روی 46 بیمار مبتلا به سکته مغزی انجام شد. نمونه ها به صورت غیر تصادفی و در دسترس انتخاب شدند هر بیمار در سه روز متوالی ، هر بار 5 دقیقه تحت ماساژ هر دو پا از ناحیه مچ تا انگشتان قرار گرفت . درصد اشباع اکسیژن شریانی 10 دقیقه قبل و 10 دقیقه و 30 دقیقه بعد از ماساژ اندازه گیری شد . ابزار گردآوری داده ها شامل یک فرم ثبت اطلاعات و یک پالسی اکسی متری بود که قبل از شروع کار کالیبره گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS استفاده گردید.
نتایج: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد درصد اشباع اکسیژن شریانی در زمان 10 دقیقه بعد از ماساژ بیشتر از 10 دقیقه قبل و در زمان
30 دقیقه بعد از ماساژ پا بیشتر از 10 دقیقه قبل و 10 دقیقه بعد از ماساژ بوده است0.001) p
Type of Study:
Original article |
Subject:
General Received: 2009/09/22