فلاحی فرامرز، روغنی مهرداد، خلیل زاد مجید. اثر هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک مصرف خوراکی سیر وحشی در موش صحرایی دیابتی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (1) :65-74
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1453-fa.html
چکیده: (10488 مشاهده)
مقدمه: در بررسی حاضر اثر هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک سیر وحشی در مدل تجربی دیابت قندی مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: موشهای صحرایی نر به پنج گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با سیر وحشی، دیابتی، دیابتی تحت درمان با گیاه و تحت تیمار با گلیبن کلامید تقسیم شدند. برای دیابتی کردن موشها از استرپتوزوتوسین به میزان 60 میلی گرم بر کیلوگرم(داخل صفاقی) استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با گیاه نیز پودر این گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با نسبت وزنی 1% دریافت نمودند. میزان گلوکز و لیپیدهای سرم قبل از بررسی و در هفته های 4 و 8 پس از بررسی تعیین گردید.
نتایج: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت تیمار با گیاه در هفته های 4 و 8 به طور معنی دار و به ترتیب 005/0p< و 01/0p< کمتر از گروه دیابتی بود. بعلاوه، سطح کلسترول توتال، تری گلیسیرید و کلسترول HDLدر هفته های 4 و 8 در گروه دیابتی تحت تیمار با گیاه تغییر معنیدار در مقایسه با گروه دیابتی نشان نداد. از طرف دیگر، تیمار موشهای دیابتی با گیاه فقط پس از 8 هفته موجب کاهش معنی دار میزان کلسترولLDL در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده گردید(05/0p<).
نتیجه گیری: مصرف خوراکی سیر وحشی در مدل تجربی دیابت قندی دارای اثر هیپوگلیسمیک بوده و در دراز مدت موجب تغییر
سودمند فقط در سطح کلسترول LDL سرم در موشهای صحرائی دیابتی می گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1390/1/23 | انتشار: 1390/1/26